Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:04:29

Прокуратура в судовому порядку вимагає відшкодувати збитки, заподіяні внаслідок незаконних порубок лісів

21.07.2016   07:43Агенцiя

Органами прокуратури області упродовж 2016 року активно застосовуються представницькі повноваження з метою захисту інтересів держави в сфері охорони довкілля, насамперед відшкодування збитків внаслідок незаконних порубок лісу.

Встановлено непоодинокі випадки, коли спритні ділки, користуючись складним становищем в державі та розраховуючи на безкарність, самовільно, без будь-яких погоджень чи дозволів, вирубують значні площі лісових насаджень.
    
За такими фактами у поточному році судами вже задоволено п’ять позовів прокурорів щодо відшкодування винними особами понад 60 тис гривень збитків.
   
Прокурорами встановлено також випадки, коли окремі лісогосподарські підприємства належної охорон лісу не забезпечують, внаслідок чого завдані державі збитки не відшкодовуються взагалі. Разом з тим, саме на постійних лісокористувачів законодавством покладено обов’язок вживати належних заходів до охорони лісових ресурсів та недопущення їх знищення чи пошкодження.
  
Господарськими судами підтримано позицію органів прокуратури області щодо обов’язку постійних лісокористувачів відшкодовувати шкоду, заподіяну протиправною вирубкою лісових насаджень.
    
Як результат, лише у 2016 році прокурорами заявлено 12 позовів до постійних лісокористувачів на суму понад 900 тис грн про стягнення шкоди, заподіяної самовільною вирубкою дерев невстановленими особами, які допущено внаслідок неналежного виконання наданих законом повноважень працівниками лісогосподарських підприємств.
    
Крім того, прокуратурою області постійно проводиться моніторинг розгляду справ вказаної категорії в судах.
   
Так, прокуратурою області 19.07.2016 здійснено вступ у розгляд господарським судом Чернігівської області справи за позовом Держекоінспекції в Чернігівській області до одного з лісогосподарських підприємств в області про стягнення до бюджету близько 600 тис грн збитків, заподіяних внаслідок знищення невстановленими особами лісових насаджень.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини