Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:28:28

Онкохворі залишилися без лавочок− їх поцупили злодії, вночі…

18.07.2016   08:14Агенцiя

Новенькі ковані лавочки, які з півроку тому з думкою про онкохворих було встановлено біля адмінкорпусу онкодиспансеру, стали ласим шматком для злодіїв.

Впродовж ночі з 15 на 16 липня, скориставшись відсутністю охоронної системи на території медичного закладу, нечисті на руку люди встигли вкрасти чотири із шести лавочок.

Пропажу виявили о 4-й годині ранку. Є підозра, що працювали справжні профі злодійської справи, які без тіні сумніву готові переступити через людські моральні цінності. При тому, що медичний заклад працює цілодобово, свідків скоєного злочину знайти так і не вдалося. Єдине, про що розповідають люди, котрі перебували на той час в онкодиспансері: начебто й чувся якийсь гомін, втім нікому й на думку не спало, що хтось може прийти до медичного закладу й поцупити… лавочки.

Вартість однієї складає 2600 гривень. За попередніми підрахунками, онкодиспансеру завдано збитків у розмірі майже на 11 тисяч гривень.

За фактом крадіжки співробітниками поліції, яка тут же прибула на місце злочину, порушено кримінальну справу. Наразі ведеться слідство.

Як прокоментував головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, більш за все обурює те, що злодії не розминаються ні з чим – заради власної наживи готові відібрати навіть у хворої людини речі, в яких вона має нагальну потребу. Адже ці лавочки були встановлені виключно для того, щоби хворі, яким важко ходити, прооперовані люди змогли вийти й сісти, подихати свіжим повітрям, поспілкуватися…

 Щодо охорони прилеглої території онкодиспансеру, то, на жаль, скромні бюджетної можливості медичного закладу не дозволяють винайняти охорону в сучасному розумінні цього поняття.

Втім адміністрацією закладу постійно опрацьовуються шляхи вирішення цього питання. За збігом обставин, буквально напередодні цього прикрого факту була досягнута домовленість із представниками громадських організацій щодо спільного вирішення цієї проблеми.

Наразі адміністрацією медичного закладу вирішується питання про встановлення системи відеонагляду на території онкодиспансеру.

Проте колектив онкодиспансеру не втрачає надії, що, можливо, й знайдуться свідки скоєного злочину або ж відгукнуться люди, які володіють інформацією про нове місцезнаходження лавочок. Якщо ви щось знаєте, просимо звертатися до адміністрації медичного закладу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.