Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:10:54

Під час засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС визначені завдання щодо протидії пожежам на торфовищах

16.07.2016   07:47Агенцiя

15 липня в приміщенні ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС.

Питання що розглядалося - аналіз ситуації протидіям пожеж на торфовищах у 2015 році та заходів їх попередження і ліквідації у 2016 році. В засіданні, яке проходило у режимі відоеконференції в кризовому залі Управління ДСНС в області, взяли участь голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, начальник УДСНС в області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий, керівники задіяних обласних Департаментів відомств та управлінь.

Під час засідання Голова ДСНС України Микола Чечоткін зазначив, що по Україні за останні десятиліття найбільш складна ситуація з пожежами на торфовищах була зафіксована у минулому році. У 2015 році протягом пожежонебезпечного періоду було зафіксовано зростання торф’яних пожеж в 3,2 рази та збільшилась площа пройдена вогнем у 3,6 рази.

“У 2016 році завдяки своєчасно вжитим заходам та спільним зусиллям ДСНС, Міністерством екології та органів влади вдалось зменшити кількість пожеж на торфовищах в 3,2 рази. Необхідно розподілити відповідальність в кожному відомстві та органі влади, визначити завдання щодо захисту природних екосистем від пожеж на торфовищах – це задача реальна і знаходиться в межах нашої компетенції і можливостей”, – зазначив Голова ДСНС України.

За прогнозами Укргідрометцентру по всій території країни очікується утримання надзвичайної (5 класу) та високої (4 класу) пожежної небезпеки. “У цих умовах основними шляхами покращення пожежної обстановки у природних екосистемах України в цілому є здійснення цілодобового моніторингу пожеж, підтоплення торфовищ, утримання їх у зволоженому стані та проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед населення”, – зауважив Геннадій Зубко.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч під час своєї доповіді зазначив, що на Чернігівщині понад 400 га торфовищ та більше 800 га лісів. За рахунок того, що відбулось наповнення меліоративних каналів водою, це значно знизило ризик виникнення торф'яних пожеж. З боку усіх задіяних служб області на належному рівні вживаються заходи з протидії пожежам у лісах та на торфовищах.  
На завершення, голова ДСНС України звернувся до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час вихідних днів, відпочивати в лісових масивах лише у відведених для цього місцях і у разі виникнення пожежі негайно повідомляти Службу порятунку за номером “101”.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.