Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:15:13

Прилуцька поліція затримала вантажівку, яка скидала на поле біологічні відходи

09.07.2016   09:01

6 липня до чергової частини Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області найшла інформація, що невідома особа вивезла на поле біля селища Линовиця кілька десятків мішків з біологічними відходами.

На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група в повному складі. Туди ж прибув керівник Прилуцької місцевої прокуратури Валерій Карась, його перший заступник Павло Герасименко, екологи, голова сільської ради та представники громадськості.

Під час огляду імпровізованого звалища біологічних відходів поліцейські встановили, що на полі (належить Бубнівщинській сільраді) біля автодороги Прилуки-Пирятин виявлено кілька десятків поліетиленових мішків з відходами білкової колагенової оболонки.

Також на місці події була виявлена вантажівка «Камаз» з причепом, заповненим тваринними відходами. Водій, 37-річний мешканець Черкащини, посилаючись на 63 статтю Конституції України, від пояснень відмовився.

Представники місцевого підприємства, якому належать відходи, пояснили, що водій вантажівки повинен був вивезти відходи на утилізацію до іншої області, натомість недобросовісний чоловік скидав їх прямо на поле. Поліція провела ряд оперативних заходів, опитала всіх можливих свідків події та ретельно вивчила місце злочину.

Правоохоронці затримали транспортний засіб, який перевозив відходи. Прийнятими заходами викинуті біологічні відходи були вивезені з даної території на подальшу утилізацію. Відомості про внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини