Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:53:55

Розмір вартості харчування учнів ЗНЗ міста Чернігова збільшується за рахунок міського бюджету

09.07.2016   08:32

У Чернігові відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради. На засіданні розглянуто питання щодо внесення змін до рішення виконкому, яке стосується організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що питання збільшення вартості харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова, а також учнів навчально-реабілітаційних центрів, підпорядкованих управлінню освіти міськради, обумовлене тим, що норми, які застосовувались при визначенні обсягів фінансування, затверджені ще на початку 2015 року. На даний час товари продовольчої групи значно подорожчали, тому виникла необхідність розглянути відповідне питання саме зараз.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура зазначив, що підвищення вартості харчування для дітей в закладах освіти міста Чернігова пов'язано також зі зростанням вартості комунальних послуг та приведенням харчування дітей у відповідність до фізіологічних норм.

Василь Білогура привів кілька прикладів щодо цін на деякі продукти. Зокрема, середні ціни на свинину в лютому 2015 року складали 58,71 грн за 1 кг, а в липні 2016 року – 71,03 грн за 1 кг, на ковбаси варені вищого гатунку середні ціни у лютому 2015 року складали 74,68 грн за 1 кг, а в липні 2016 року – 91,62 грн за 1 кг, середні ціни на філе куряче у лютому 2015 року складали 50,75 грн, а в липні 2016 року – 65,00 грн за 1 кг.

Зважаючи на те, що ціни на основні групи харчових продуктів здорожчали в середньому на 15-25 відсотків, начальник управління освіти міськради запропонував встановити з 1 вересня таку вартість харчування:
для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста – до 8 грн;
для учнів 5-11 класів, а також учнів 1-4 класів пільгової категорії - до 12 грн.

Міський голова запропонував підтримати даний проект рішення за винятком п. 1 (Порядок організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах міста, підпорядкованих управлінню освіти міської ради). Це питання буде розглянуте на наступному засіданні виконкому після більш детальної підготовки.

Після голосування Владислав Атрошенко наголосив, що збільшення вартості харчування буде здійснюватися за рахунок міського бюджету. Він також закликав всіх суб’єктів підприємницької діяльності та всіх платників податків міську владу сприймати як партнера, разом з тим розуміти, що вони несуть відповідальність за наповнення бюджету міста.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини