Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:33:50

Поліція Чернігівщини підбила підсумки роботи за півріччя

09.07.2016   07:26Агенцiя

Підсумки роботи органів та підрозділів поліції у І півріччі 2016 року проаналізували на розширеній нараді керівництва Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

До обговорення були запрошені члени колегії, начальники галузевих служб ГУНП, начальники територіальних відділів і відділень, їх перші заступники та заступники.

Відкрив та вів нараду тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

В ході обговорення питань порядку денного учасники розширеної наради керівництва Головного управління Національної поліції підбили результати оперативно-службової діяльності органів і підрозділів ГУНП області на пріоритетних напрямках службової діяльності у першому півріччі поточного року та поставили завдання щодо посилення протидії злочинності, забезпечення правопорядку і публічної безпеки на наступний період 2016 року.

Зокрема учасники розширеної наради розглянули діяльність слідчих підрозділів поліції, кримінальної поліції та блоку поліції превентивної діяльності.

Було відзначено деяке зменшення порівняно з минулим роком кількості кримінальних проваджень, розслідування яких завершено і вони направлені до суду.

Загалом у загальнодержавному рейтингу область посіла 11 місце. Так, за рівнем розкриття тяжких злочинів – 15 місце, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого – 16 місце, крадіжок – 10 місце.

Водночас розширена нарада акцентувала увагу на проблемі зростання вуличної злочинності, перш за все — у найбільших містах Чернігівщини. З цього приводу очільник ГУНП зазначив, що така ситуація свідчить про недопрацювання та ослаблену координацію кримінальної поліції і блоку превентивної діяльності. Він висунув вимогу ретельно проаналізувати ситуацію та переглянути принципи організації охорони публічного порядку як в Чернігові, так і в інших містах, прагнучи підвищити ефективність цієї роботи.

Іншим важливим питанням, яке обговорювалося, був порядок проведення атестації працівників поліції ГУНП області ІІІ категорії. Було зазначено, що всього підлягають атестуванню майже 2000 поліцейських. До Центру Рекрутингу Національної Поліції України були направлені відповідні списки. 6-7 липня у єдиній централізованій відомчій телекомунікаційній мережі пройшла реєстрація вказаної категорії працівників. Атестування поліцейських буде проходить у два етапи: І етап – тестування теоретичної підготовленості, ІІ етап – співбесіда з відповідною атестаційною комісією.

У підсумковому слові до учасників розширеної наради керівник обласної поліції Едуард Альохін нагадав усім присутнім, що критерієм оцінки кожного працівника є, передусім, його чесність і порядність, професіоналізм, відповідальне ставлення до роботи. Керівник ГУНП побажав поліцейським успішно підтвердити свою відповідність цим критеріям.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини