Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:30:45

Поліція затримала злочинну групу, яка скоїла розбійний напад на маршрутку

07.07.2016   07:22

Поліцейські з роти дорожньо-патрульної служби, діючи в рамках оперативного плану «Перехоплення», затримали на автошляху Чернігів-Київ мікроавтобус «Фольксваген», три пасажири якого перед цим скоїли розбійний напад на водія маршрутного таксі.

5 липня о 18:20 на лінію «102» Головного управління Національної поліції в Чернігівській області звернувся 31-річний чернігівець, який працює водієм маршрутного таксі "Чернігів-Десна".

Він повідомив, що близько 18:00 в селищі Десна Козелецького району на нього було скоєно розбійний напад. Троє невідомих чоловіків, погрожуючи потерпілому ножем, відкрито заволоділи грошима в сумі близько 5000 гривень та пошкодили два колеса в автомобілі заявника. Водій маршрутки встиг помітити, що нападники втекли на мікроавтобусі «Фольксваген», та повідомив поліцейським прикмети цього автомобіля.

Всі наряди дорожньо-патрульної служби поліції, які здійснювали нагляд за дорожнім рухом на трасах державного значення, були негайно орієнтовані на пошук і затримання зловмисників. В області почав діяти план «Перехоплення».

За кілька хвилин після отримання орієнтування інспектори роти ДПС, які несли службу поблизу стаціонарного посту №3 в с. Кіпті Козелецького району, побачили мікроавтобус, який повністю підпадав під опис. Правоохоронці зупинили транспортний засіб та викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

В салоні затриманого автомобіля перебували четверо — водій, 35-річний киянин, та три пасажири: 52-річний житель столиці, 33-річний та 26-річний жителі Черкаської області. Двоє з трьох пасажирів раніше вже були судимі.

Під час затримання зловмисники поводили себе зухвало та словесно погрожували поліції. При поверхневому огляді транспортного засобу поліцейські виявили в його салоні грошові кошти, предмети, схожі на боєприпаси, та два ножі — розкладний і звичайний кухонний.
Підозрюваних було доставлено до Козелецького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області для подальшої перевірки даних осіб на причетність до скоєних злочинів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне впровадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування. В ході його, зокрема, перевіряється і можлива причетність цієї міжрегіональної групи «гастролерів» до скоєння подібних злочинів в інших областях України.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини