Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:07:05

Політичний галас не завадив міськраді розглянути скандальні земельні питання

06.07.2016   07:14Агенцiя

Остання сесія Чернігівської міської ради, що припала на активний передвиборчий період, мала всі шанси бути зірваною, через бажання кандидатів попіаритись. Втім, вдосталь наговорившись, кандидати зі своїми свитами залу покинули, а депутати прийнялись до своєї звичної справи, серед якої і розподіл чернігівської землі.

Найбільш резонансні питання сесії були підняті під час експертного обговорення, що пройшло в Громадському прес-центрі "Ініціатива".

На думку голови освітнього центру "Ініціатива" Павла Пущенка, сесія була достатньо заполітизована через внесення звернень до Генеральної прокуратури та зниження тарифів.

"Питання в тому, чи є ці звернення ефективними, чи буде мати це якийсь ефект? Оскільки очевидно, що міська рада не приймає такі рішення, і варто було б можливо говорити про зниження тарифів на послуги ЖКГ, це саме компетенція міськради, але про це ніхто не говорить чомусь." – зазначив Павло Пущенко.
 
Другим прикладом "гри на публіку" Павло Пущенко називає звернення до генпрокуратури щодо підкупу виборців. В першому варіанті цього звернення фігурувало прізвище Максима Микитася, втім після доопрацювання, воно зникло і в результаті звернення не мало конкретних даних.

Більш "практичними" питаннями, на думку голови "Ініціативи", що розглядались на сесії, були питання: по ставці земельного податку, що було знято, і земельні рішення(виділення землі одному з кандидатів та виділення землі під МАФи).

Питання зменшення ставки земельного податку для підприємств, що мають великі земельні ділянки, депутат міськради Ірини Березинець, вважає правильним.

"Ці підприємці це ті люди, що зараз мають інтелект, вміння створювати нові робочі місця. І якщо в них зараз вивільняться кошти, вони відкриють новий бізнес, який створить нові робочі місця." – вважає Ірина Березинець.

Єдиним винятком, котрий підпадав би під дію цього проекту рішення, це були б підприємства "Чернігівгаз" та "Облтеплокомуненерго", які на думку депутата, навряд чи створять нові робочі місця.

Що стосується земельної ділянки, виділеної КП "Чернігівбудінвест", то на думку Ірини Березинець, вона б мала бути виставлена на земельний аукціон, рішення про запровадження яких було прийнято на минулій сесії.

У той же час всі експерти зійшлись на думці, що начальник земельного управління, відверто лукавив, говорячи, що земельні аукціони не стосуються комунальних підприємств. Згідно останніх змін і комунальні підприємства мають іти на аукціон.

Багато питань на сесії, зокрема і передача земельної ділянки під скандальним МАФом на зупинці 1-а міська лікарня, стосувались передачі земельних ділянок від КП "Дільниця з контролю за благоустроєм" до КП "Паркування та ринок".

"Як відомо серед пасажирів було багато скарг на цей МАФ, там же відбулась аварія. Були відповідні приписи Державтоінспекції. Втім, міська влада пішла на домовленості з інвестором і прибрали лише частину МАФу". – розповідає активіст Олександр Гашпар.

Щоб передати земельну ділянку під МАФом на баланс КП "Паркування та ринок" голосів у міській раді не вистачило, тож, як прогнозує Олександр Гашпар це рішення намагатимуться проштовхнути на наступній сесії.

У той же час частина депутатів виступила за демонтаж згаданої споруди. Згідно документів це є переносна споруда, то ж і питання стосовно демонтажу не мають виникати. Оскільки те, що інвестор закладав фундамент там де не мав права цього робити, це його особиста відповідальність.

Проміжні вибори на 206-ому виборчому окрузі не стали на заваді депутатам Чернігівської міської ради провести чергову сесію. Проте, рішення що приймає нова влада рідко відрізняються від тої лінії, яку провадило попереднє міське керівництво. Навіть змінивши риторику, у будинку на Магістратській працюють все ті ж схеми.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини