Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 08:31:51

Поліція затримала викрадача сейфа з солідною сумою

06.07.2016   07:09Агенцiя

Оперативники Чернігівського відділу поліції затримали 38-річного зловмисника, який викрав металевий сейф з 220 тисячами гривень.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Сергій Кагітін, до чергової частини звернувся 41-річний чернігівець і повідомив, що невстановлена особа, підібравши ключі до вхідних дверей офісного приміщення, викрала металевий сейф з кодовим замком, в якому знаходилося 220 тисяч гривень.

На місце події негайно прибули правоохоронці. В ході подальшої перевірки було встановлено, що до крадіжки може бути причетний колишній працівник цього підприємства, який був звільнений тиждень тому за систематичне пияцтво.

Поліцейські розпочали пошуки, які ускладнювалися тим, що чоловік мешкає в Куликівському районі, а постійного місця проживання в Чернігові він не має.

Не минуло й доби, як до поліції надійшов виклик – на залізничних коліях лежить якийсь чоловік. У подальшому поліцейські встановили, що там після великої кількості спиртного «відпочивав» саме той, кого розшукували.

Чоловіка доставили до відділу поліції. Коли він прийшов до тями, то зізнався у причетності до крадіжки, мовляв, був дуже ображений за звільнення, тож вирішив обікрасти свого колишнього працедавця.

Вночі чоловік переліз через паркан підприємства і доки охоронець знаходився на прохідній, пробрався в офіс. Оскільки зловмисник знав, де знаходиться ключ від дверей, відкрив їх та зайшов всередину, де стояв невеличкий сейф, ключ від якого також лежав поруч.

Але відкрити сейф ключем не вдалося, бо чоловік не знав коду. Не довго думаючи, чоловік витяг сейф (його вага близько 30 кг), дотяг його до паркану і перекинув на дорогу. Крадію вистачило сил протягти сейф ще метрів з 500. Після чого він закопав його у кущах, а поряд у панчосі закопав і ключ. Сам же пішов шукати болгарку, аби розрізати дверцята сейфа.

Та на шляху крадія зустрілися товариші, з якими він випив. Коли ж врешті-решт чоловік згадав, що він шукав, була вже четверта ранку. Звісно ж, о такій порі всі, до кого він звертався з проханням дати йому болгарку, м’яко кажучи, дивилися на нього здивовано і відмовляли. Тож чоловік знову напився та пішов відпочивати… на колії. Саме там його помітили ранкові перехожі.

Підозрюваний зізнався у скоєному. Показав місце, де закопав і сейф, і ключ від нього. Поліцейські вилучили викрадене та повернули власнику.

Сергій Кагітін повідомив, що за фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. Чоловіка затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

За матеріалами СБУ винесено вирок двом рашистам, які знущалися над мешканцями Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок двом рашистам, які знущалися над мешканцями Чернігівщини 12:20

За матеріалами СБУ суд виніс вирок двом російським військовим, які скоювали воєнні злочини під час окупації Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини