Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:00:45

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

05.07.2016   09:10Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 04 липня до 8:00 05 липня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме: 3 випадки загибелі на водних об’єктах, 3 дорожньо-транспортні пригоди та 4 пожежі. Внаслідок цих подій загинули 5 осіб та 3 особи постраждали.


Хід ліквідації надзвичайної ситуації:

В с. Хибалівка Куликівського району були продовжені карантинно-обмежувальні заходи щодо нерозповсюдження захворювання свиней на африканську чуму свиней. Продовжують функціонування 2 ветеринарно-поліцейські пости на основних магістральних дорогах, на ґрунтових польових дорогах встановлені шлагбауми. План проведення заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней знаходиться на контролі протиепізоотичної комісії при Куликівської райдержадміністрації.


Загибель на водних об’єктах
– 3:

- в ставку в с. Підлісне Козелецького району 2 липня було виявлено та піднято на поверхню з води тіло мешканця с. Підлісне, 1955 року народження. Причина смерті встановлюється;

- в р. Десна в с. Баденьки Вишгородського району Київської області 3 липня було виявлено та піднято на поверхню з води тіло Доценка М.Ю., 1997 року народження, а 4 липня в р. Десна в с. Євминка Козелецького району було виявлено та піднято на поверхню з води тіло Доценко Ю.Ю., 2001 року народження, які потонули біля с. Євминка Козелецького району. Причини смертей встановлюються;

- в р. Стрижень в м. Чернігів о 18 год. 4 липня водолазами обласної рятувальної станції №1 було виявлено та піднято на поверхню з води тіло мешканця м.Чернігова, 1980 року народження. Причина смерті встановлюється.

 
Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в смт Козелець на перехресті вулиць Незалежності та П.Куліша о 22 год.12 хв. 3 липня водій автомобіля "Hyundai Sonata" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Козелецької центральної районної лікарні;

- біля с. Волевачі Козелецького району о2 год. 4 липня водій мотоцикла "Loncin" не справився з керуванням та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок події водій мотоцикла, 1991 року народження, від отриманих травм загинув на місці аварії;

- в м. Чернігові на перехресті вулиці Гончої та проспекту Перемоги о 18 год. 4 липня водій автомобіля "Mitsubishi Outlander", перетинаючи перехрестя на червоний сигнал світлофора, здійснив зіткнення з автомобілем "Daewoo Lanos". Внаслідок пригоди пасажир автомобіля "Mitsubishi Outlander" та пасажир автомобіля "Daewoo Lanos" отримали тілесні ушкодження та після надання медичної допомоги були відпущені додому.


Пожежі – 4, з них 3 пожежі в житловому секторі та 1 інша пожежа.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка –  11 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 04 липня до  20 години 05 липня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 10-15º тепла, вдень 21-26º тепла.
По Чернігову температура вночі 12-14º тепла, вдень 23-25º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини