Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:48:39

Розпочинається реалізація проектів-переможців інститутів громадянського суспільства за підтримки ОДА

04.07.2016   13:43Агенцiя

У липні розпочинається реалізація проектів інститутів громадянського суспільства, що перемогли в конкурсі, який проводив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Одним з таких проектів є «Створення музейної кімнати «Молодь у революційних подіях: 1917-1920 - 2014-2017 рр.». Його запропонувала громадська організація Чернігівська міська організація Суспільної Служби України.

Мета проекту: вшанування відомих діячів та історичних постатей, які зробили вагомий внесок в історію країни та області. Строки виконання – липень-вересень.

Його реалізація передбачає створення музейної експозиції, до якої увійдуть особисті речі українського діяча Романа Бжеського, учасників Революції Гідності та АТО.

Серед запланованих заходів також презентація книги «Роман Бжеський: прелюдія поступу (праці 1924 – 1934 років)», засідання за круглим столом «Молодь у революційних подіях: 1917-1920 -- 2014-2017 рр.».

Наступний проект «Обласний художній медіа-конкурс «Моя Україна – єдина країна» підготувала міська громадська організація «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ».

За словами авторів, він спрямований на пропагування ідеї єдності та цілісності нашої країни.

У ході реалізації проекту буде проведений медіа-конкурс «Моя Україна – єдина країна», на основі якого планується створити музей-архів малюнків в електронному вигляді та розмістити його в соціальних мережах для загального доступу. Найкращі роботи будуть відзначені. Також передбачаються зустрічі молоді з особистостями, які зробили внесок для збереження єдності та цілісності країни; виготовлення і розповсюдження друкованої продукції, соціальної реклами – листівок/постерів з малюнками конкурсантів.

Ще один проект «Сприяння проведенню децентралізації у Чернігівській області шляхом обміну досвідом» запропонувала Чернігівська міська громадська організація «Юридична клініка «Бона Менте».

Він реалізовуватиметься з метою підвищення рівня обізнаності голів районних, міських, сільських, селищних рад та громадських активістів з процесом децентралізації. Строк виконання – липень-жовтень.

У рамках виконання програми заходів цього проекту заплановані візити до об’єднаних територіальних громад Чернігівщини для ознайомлення з їх діяльністю після об’єднання.

Теми децентралізації також стосується конкурсна пропозиція Асоціації регіональних засобів масової інформації «Чому важливо писати про децентралізацію – місія журналіста у реформі».

Виконання цього проекту заплановано на серпень-вересень.

Його автори обіцяють сприяти об’єктивному висвітленню у ЗМІ процесів децентралізації та підвищити рівень поінформованості жителів області про успішні практики діяльності об’єднаних територіальних громад.

«Моніторинг думки населення про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в Чернігівській області» – така тема проектної заявки Чернігівського осередку Всеукраїнської громадської організації «Ліга соціальних працівників України». Реалізація цього дослідження стартує також у липні.

За результатами вивчення громадської думки буде складений аналітичний звіт, а також розроблені відповідні рекомендації та пропозиції для органів державної влади і місцевого самоврядування області. Проект планується завершити до кінця жовтня.

Усі зазначені проекти фінансуватимуться в 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету (із залученням власних коштів ІГС не менше 20% від бюджету проекту). Координацію дій з їх реалізації здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини