Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:42:56

Чернігівським патрульним поліцейським вручили офіцерські погони. ВІДЕО

30.06.2016   13:15Агенцiя

Як у кіно! Патрульна поліція на вулицях Чернігова з лютого. І багатьом містянам вже довелося зіткнутися з їхньою роботою. Але проста річ: як звертатися до людини з шевроном «Патрульна поліція Чернігова»? «Пане поліцейський» — якось надумано, «товаришу поліціянт» — оксюморон, «ей, полісмен» — зовсім не комільфо… Відсьогодні можна, як у голлівудському кіно, – «офіцер»: на Красній площі обласного центру чернігівським патрульним урочисто вручили офіцерські погони.

Тепер чернігівські поліцейські не просто «люди в чорному», принаймні, в чорних кашкетах. Тепер вони офіцери – погони їм урочисто вручили на Красній площі обласного центру. Найбільше – 171 – лейтенантів: полісменів з вищою освітою. Трохи менше – 11 — старших лейтенантів: вони мають і відповідний рівень освіти, і досвід роботи в силових структурах. Небагато – 10 (лейтенантські погони в них у найближчій перспективі) – капралів-молодших лейтенантів: студентський вишкіл вони ще не завершили.

Командир роти патрульної поліції Павло Прищепа отримує лейтенантські погони. Для нього і його колег цей день особливий.

Нова поліція патрулює Чернігів з лютого. Те, що працює саме нова поліція – і за формою, і за змістом, люди вже відзначили.

Понад чотири місяці роботи патрульної поліції – а присвоєння офіцерський звань тільки зараз. Самі поліцейські нічого дивного в цьому не бачать – звичайна бюрократична процедура. Думку про те, що це був час випробування на міцність, відкидають: кандидатів випробували на міцність при навчанні – вже там кожен показав, на що здатний.

Не всі чернігівські полісмени отримують погони урочисто: хтось же має під час урочистостей охороняти громадський порядок в обласному центрі, як от лейтенанту поліції Павлу Губку. Але образ немає: служба є служба.

Погони нові, обов’язки ті ж. І не за зірочками ці хлопці і дівчата свого часу йшли в поліцію.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини