Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:27:06

Найбільш активно "жнивують" правоохоронці Носівського відділення

29.06.2016   16:12

Поліція Чернігівщини розпочала наступ на нелегальні посіви маку та конопель.

За два тижні від початку комплексу оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2016» поліцією вже відкрито 34 кримінальні провадження за фактами незаконного вирощування нарковмісних рослин. У правопорушників вилучено майже 2000 рослин маку та 1160 рослини конопель.

Завдання з виявлення підпільних наркоплантаторів головною мірою покладено на дільничних інспекторів поліції. Найбільш активно «жнивують» правоохоронці Носівського відділення Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області, тут виявлено аж десять фактів нелегальних посівів снодійного маку та конопель за якими відкриті кримінальні провадження.

Вісім проваджень за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) вже відкрили поліцейські Чернігівського відділу ГУНП в Чернігівській області. Нагадуємо, що за цією статтею передбачено покарання аж до обмеженням волі на строк до трьох років.

Одним з останніх яскравих прикладів нелегального наркобізнесу може слугувати факт виявлення дільничними інспекторами поліції Бобровицького відділення ГУНП в Чернігівській області посіву конопель кількістю понад 800 стеблин. В господарстві двох сестер в смт. Кобижча, на городі та на подвір'ї, дільничні нарахували аж 816 кущів цієї нарковмісної рослини. Призначення такого врожаю зараз з'ясовують слідчі. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Поліцейська спецоперація «Мак-2016» продовжується і буде тривати до кінця вересня тому поліція звертається до жителів Чернігова і області з попередженням про неприпустимість вирощування на присадибних, дачних ділянках чи інших придатних для цього територіях нарковмісних рослин - снодійного маку чи конопель. Адміністративна відповідальність за це передбачена у вигляді штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин. А за ст.310 Кримінального кодексу України передбачено штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Наркотиковмісні рослини вилучаються та знищуються.

Незнання закону від відповідальності не звільняє. Тому навколо ваших осель і городів бажано б звільнитись навіть від дикоростучих нарковмісних рослин аби не наражати себе на ризик бути притягнутим до відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.