Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:37:26

День поля відзначили у Носівській селекційно-дослідній станції

24.06.2016   09:22

23 червня перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, науковці сільськогосподарської сфери, представники громадськості та ЗМІ відвідли Носівський район, де взяли участь в урочистих заходах присвячених Дню поля, що відбулися у Носівській селекційно-дослідній станції.

Директор Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені В. М. Ремесла НААН Наталія Буняк, презентуючи установу, зазначила, що хоч у кожного і різні напрямки роботи, але результат у всіх має бути один – добробут України. Вона також висловила сподівання, що ця подія викличе зацікавленість у аграріїв та, завдяки їхній співпраці, сприятиме подальшому розвитку сільськогосподарської галузі. Разом з тим, керівник окремим сільгоспвиробникам Чернігівщини за багаторічну плідну співпрацю в популяризації сортів Носівській селекційно-дослідній станції та сприяння у їх впровадженні на поля вручила листи подяки.

Після урочистої частини відбулася концертна програма.

Гості заходу також ознайомлися з пропозиціями від компаній «Юпітер 9 Агросервіс», «Агротехсоюз», «Укрсільгоспмаш», «Шинтехсервіс», «Байєр», «Монсанто», «Дюпон Піонер», оглянули сільськогосподарську техніку та сортові посіви озимих і ярих зернових культур урожаю 2016 року, які знаходяться на демонстраційному полігоні, полях станції та ДП ДГ Носівської СДС.

Довідково. Носівська селекційно-дослідна станція – одна із найстаріших науково-дослідних установ України із понад 100-річною історією.

Серед основних напрямків наукових досліджень: селекція озимого жита, ярого ячменю, вівса, конюшини, люцерни, цибулі та огірків; проведення досліджень з покращання селекційного процесу і створення сортів генетично захищених від ураження основними хворобами та стійких до абіотичних факторів навколишнього середовища; створення голозерних сортів ярого ячменю та вівса з високим вмістом поживних речовин; оригінальне та елітне насінництво зернових, кормових та овочевих культур.

За весь час роботи на станції створено і зареєстровано понад 80 сортів різних сільськогосподарських культур.

Носівська селекційно-дослідна станція та дослідне господарство здійснюють велику насінницьку роботу як щодо сортів власної селекції, так і по інших культурах. Щорічно вирощується близько 150-200 т оригінального та 600-800 т елітного насіння, яке реалізовується в 17 областях держави.

В Україні близько 50 % посівів жита, понад 70 % вівса, а в Чернігівській області переважна більшість посівів ярого ячменю становлять сорти носівської селекції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини