Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:48:41

Центр реабілітації дітей-інвалідів відзначив подвійний ювілей

24.06.2016   08:10Агенцiя

Заходи з нагоди 20-ї річниці створення Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» та 10-ї річниці створення Обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулис23 червня.

«Ви створили те, чого раніше ніколи не було, тоді, коли ніхто й не знав, як це робити», – за це першочергово подякував голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч Василю Івановичу Пасічнику та Наталі Леонідівні Зенченко – засновникам і керівникам Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження».

20 років тому, у червні 1996 року, після понад трирічної підготовки, «Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» прийняв перших пацієнтів. Базову програму комплексної реабілітації та заклад нового типу для її втілення було створено групою ініціативних лікарів, психологів і педагогів Чернігова за сприяння закордонних благодійників.

Успішна реалізація програми та її позитивні результати згодом були високо оцінені спеціалістами й керівниками міністерств України, які опікуються проблемами дітей-інвалідів, експертами дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ. З 2001 року на базі Центру вже реалізувалася державна Концепція ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, а з 2006-го, рівно 10 років, реабіліталогія на Чернігівщині продовжує розвиватися ще і у форматі комунального закладу «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

Історія створення, становлення та розвитку Центру довга й насичена. Але результатом цієї понад 20-річної праці величезної кількості небайдужих людей з усього світу є те, що Чернігівське «Відродження» по праву характеризується як піонер галузі – інноваційний, якісний і прогресивний центр комплексної допомоги.

Для того, щоб привітати колектив Центру з подвійним ювілеєм, до закладу прибули голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, міський голова Владислав Атрошенко та голова обласної ради Ігор Вдовенко. Учасниками урочистостей стали і меценати-партнери центру з Великої Британії, США та інших країн, колеги-реабілітологи та почесні гості – Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба та пані Джудіт Гоф – Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

Звертаючись до присутніх, голова ОДА Валерій Куліч висловив переконання, що громада Чернігівщини вдячна засновникам Центру, його колективу і партнерам за велику й ґрунтовну працю – створення та активний розвиток протягом 20 років принципово нового майданчика для надання дітям якісної комплексної допомоги. Також він відзначив, що держава із вдячністю підтримує реалізацію проектів розвитку Центру.

Своєрідним подарунком до 20-річчя, крім затверджених цього року 9,5 мільйонів гривень на реконструкцію приміщень Центру, став вручений Валерієм Кулічем сертифікат на 50 тисяч гривень для потреб закладу.

З промовами до учасників урочистого заходу, серед інших, звернулися й почесні гості – Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба та Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф.

«Існування подібних центрів є важливим не тільки для Чернігівської області, а й для всієї України. Зараз в країні – понад 150 тис. дітей з інвалідністю і їх кількість щороку збільшується. Усі ці діти потребують соціальних, медичних та освітніх послуг, яких, на жаль, катастрофічно бракує. Саме такі центри є прикладом того, як можна якісно та ефективно допомагати не лише дітям з інвалідністю, а й їхнім сім’ям. Адже важливо, щоб спеціалісти працювали не лише з дитиною з інвалідністю, але й щоб сім’я, де народилась ця дитина, отримувала необхідну допомогу», – зазначив Микола Кулеба.

На значенні підтримки родини хворого наголосила і Джудіт Гоф: «Я на власному досвіді знаю, як це – мати родичів, які хворі з дитинства і тут дуже важливою є підтримка всієї сім’ї. Те, що ви тут робите – це не тільки змінює життя, але й дає надію. Я знаю, що ви давно співпрацюєте із посольством Великої Британії і можу сказати, що ми й надалі готові вас підтримувати у тому, що ви робите для дітей», – зазначила Посол Великої Британії в Україні у своєму зверненні до керівництва Центрів.

Заочно, листами, учасників заходу привітали народний депутат України Сергій Березенко та Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Крім промов і подарунків, причетних до урочистої річниці було відзначено нагородами. Зокрема, розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток комплексної реабілітації дітей-інвалідів та з нагоди 20-річчя створення Чернігівського Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» і 10-річчя створення Чернігівського обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Наталію Леонідівну Зенченко – директора закладу охорони здоров’я «Реабілітаційний центр» громадської організації «Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», головного дитячого невролога Чернігова.

Подяки голови обласної державної адміністрації оголошено:

Потаповій Ларисі Борисівні – методисту методичного кабінету, вчителю-логопеду психолого-педагогічного відділення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів;

Благодійній організації Великої Британії «British Aid for Deprived Children» («Англійська допомога знедоленим дітям»). Керівники – Джордж Генрі Міллз (George Henry Mills)та Маріон Міллз (Marion Mills);

Благодійній організації Великої Британії «Felsted Aid for Deprived Children» («Допомога Фелстед знедоленим дітям»). Керівники – Алан Хіллар (Alan Hilliar) та Полін Крейвен (Pauline Craven);

Благодійній організації США «Life Nets» («Сітка життя»). Керівники – Віктор Кубік (Viktor Kubik) і Беверлі Кубік (Beverly Kubik);

Членам благодійної організації Великої Британії «British Aid for Deprived Children» («Англійська допомога знедоленим дітям»)– Крісу і Присциллі Бруєр (Chris and Priscilla Brewer).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини