Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:20:25

У Тігіпка відібрали 47 гектарів риболовецьких ставків на Чернігівщині

21.06.2016   12:33Агенцiя

Суд зобов’язав ТОВ Агрофірма «Обрій» LTD повернути Чернігівській облдержадміністрації земельні ділянки водного фонду загальною площею 47,82 га на території Харківської сільської ради Талалаївського району.

Про це свідчить рішення Госпсуду Чернігівської області від 7 червня.

Водойми в урочищах «На Баму», «Грузьки», «Тарасове», «Конюшні», «Старий», «Новий» і «Діжурка», які орендувало ТОВ Агрофірма «Обрій»
Водойми в урочищах «На Баму», «Грузьки», «Тарасове», «Конюшні», «Старий», «Новий» і «Діжурка», які орендувало ТОВ Агрофірма «Обрій»
У позовних вимогах прокуратура вказувала, що договір оренди цих ділянок закінчився у 2012 році, однак фірма продовжує використовувати їх, сплачуючи при цьому мізерну орендну плату. Розмір плати у матеріалах справи не вказаний.

Суд встановив, що Агрофірма «Обрій» у 2006 році отримала цю землю в оренду на 5 років для риборозведення. В другій половині 2011 року вона звернулася до Талалаївської РДА, яка на той час розпоряджалася цими землями, щоб поновити договір, і отримала згоду. У січні-лютому 2013 року фірма уклала з РДА 7 нових договорів оренди на 15 років. Вони підписані сторонами і погоджені Деснянським басейновим управлінням.

Однак, фірма не здійснила державну реєстрацію цих договорів оренди. Жодних доказів, які б підтверджували факт держреєстрації, Агрофірма «Обрій» суду не надала. При цьому фірма стверджує, що неодноразово зверталася до держреєстратора, але на підтвердження цього суд отримав лише звернення від 23 травня цього року, тобто більш ніж через місяць після порушення провадження по цій справі. Крім того, фірма надала суду копії лише п’яти із вказаних семи договорів оренди.

У зв’язку зі змінами законодавства з 2013 року повноваження щодо розпорядження вказаними водними ділянками перейшли до Чернігівської ОДА. Остання повідомила суду, що не отримувала від Агрофірми «Обрій» жодних звернень з приводу надання у користування ділянок.

Разом з тим, з матеріалів справи відомо, що 3 червня цього року Агрофірма «Обрій» направила Чернігівській ОДА клопотання про реєстрацію права власності на вказані ділянки площею 47,82 га. Результати його розгляду наразі невідомі.
З 2000 і до кінця 2012 року директором агрофірми був колишній депутат Чернігівської облради Василь Фесак. Він же мав найбільшу частку у компанії. Василь Фесак помер у березні 2015 року.

У 2013 році засновником ТОВ Агрофірма «Обрій» LTD стала кіпрська компанія «Велко Лімітед» (Welco Limited). Нинішнім засновником агрофірми є кіпрська компанія Кінтас Лімітед (Kintas Limited) Сергія Тігіпка, який кілька років тому почав активно скуповувати агрокомпанії. З лютого 2014 року директором «Обрію» є Валерій Сердюк.


http://nashigroshi.org/2016/06/21/u-tihipka-vidibraly-47-hektariv-rybolovetskyh-stavkiv-na-chernihivschyni/

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.