Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:03:55

У Чернігові обговорили актуальні питання співпраці Чернігова з містами-партнерами

18.06.2016   09:23Агенцiя

17 червня, в залі засідань виконкому міської ради відбулась прес-конференція «Актуальні питання співпраці Чернігова з містами-партнерами», яку провели Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та його заступник Олександр Ломако.

На заході були присутні представники ГО «Креативне творче об’єднання «Академія зірок» та діти – учасники Міжнародного конкурсу дитячої та юнацької творчості «OGRES RITMOS 2016», а також чернігівські журналісти.

Владислав Атрошенко, звертаючись до учасників Міжнародного конкурсу, привітав їх із перемогами на цих змаганнях, зазначив, що участь у таких заходах – це виконання надзвичайної дипломатичної місії. «Ви достойно представляли наше місто, нашу країну, також отримали багато вражень, цікавих знайомств, тож зберігайте ці стосунки», - зазначив міський голова. Також він побажав дітям гарного літнього відпочинку, успіхів та нових досягнень.

Під час заходу учасники дізналися про основні проекти в роботі Чернігова з містами-партнерами, які реалізуються на даний час.

Заступник міського голови Олександр Ломако зазначив, що співпраця між містами-партнерами дуже важлива, тому що Чернігову потрібно переймати досвід тих країн, які мають вищий рівень розвитку.

Олександр Ломако розповів про домовленості, які досягнуті під час візиту до міста-партнера Тарнобжега (Республіка Польща). Він зазначив, що найбільше польських партнерів цікавить співпраця в галузі освіти. На даний час один з колегіумів цього польського міста вже готовий цього року прийняти на навчання 10 чернігівських дітей, а наступного – до 50.

Крім того, цього літа Тарнобжег прийме на реабілітацію 25 чернігівських дітей, чиї батьки загинули чи були поранені в зоні АТО. Серед домовленостей - співпраця в культурній та економічній сфері, а також підготовка спільних проектів, які зможуть отримати фінансування в структурах ЄС.

Начальник управління стратегічного розвитку міста міської ради Борис Атрощенко розповів про взаємодію з містом-партнером Меммінген (Федеративна Республіка Німеччина), про домовленості, які досягнуті за результатами візиту делегації до нашого міста з нагоди Днів Меммінгена у травні 2016 року та подальші плани.

Під час візиту німецької делегації було організовано велику кількість заходів, головний з яких відбувся 22 травня у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка – це підписання Угоди між містами про партнерські стосунки та співпрацю. Сторони висловили сподівання, що підписання Угоди про партнерство наповниться новим змістом у діловому співробітництві та стане черговою сторінкою довготривалих дружніх відносин між нашими громадами.

Наприкінці прес-конференції Яніта Мушинська - арт-директор ГО «Креативне творче об’єднання «Академія зірок» повідомила про результати візиту до міста-партнера Огре (Республіка Латвія) та участь у Міжнародному конкурсі дитячої та юнацької творчості «OGRES RITMOS 2016». За її словами, діти отримали безліч вражень та задоволень від участі в такому престижному конкурсі, в якому вони проявили свої творчі здібності, а до рідного міста привезли багато нагород від «бронзи» до «Гран-прі». Представники творчої організації та діти висловили щиру подяку за організацію поїздки на цей конкурс.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини