Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:41:07

Перше успішне ОСББ у Прилуках

11.06.2016   13:08Агенцiя

Давно бажаєте змінити умови власного життя у багатоповерховому будинку? У такому разі не варто сподіватися на допомогу ЖЕКу, бо Ваші бажання ризикують залишитися мріями на невизначений термін. Потрібно брати справу до своїх рук. Запитаєте, чи можливо власними зусиллями перетворити «стандартну багатоповерхівку» в «ідеальний будинок»? Цілком реально, якщо Ви, звісно, маєте велике бажання та жагу до змін.

Як Вам відомо, сьогодні є невирішеним питання про створення та функціонування у нашому місті найефективнішого механізму управління спільним майном у багатоквартирних будинках, яке здійснюється саме за допомогою об’єднання співвласників у ОСББ. Алгоритм створення таких об’єднань детально описано в Законі України «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків» від 29.11.2001. Важливими перевагами створення ОСББ є: власна управлінська структура, раціональне використання грошей на утримання будинку, заробіток на нежитлових приміщеннях (оренда), підвищення якості ремонтних робіт, економія на комунальних послугах (за рахунок встановлення лічильника), оперативне вирішення проблем будинку. Створення ОСББ не означає повну відмову від послуг ЖЕКу та перехід на самообслуговування. Лише за Вашим рішення ОСББ може: самостійно забезпечувати утримання й ремонт багатоквартирних будинків чи залишити будинок на обслуговуванні ЖЕКу.

Найпершим яскравим прикладом злагодженої роботи ОСББ у нашому місті є повне утеплення та фарбування 9-ти поверхового будинку по вулиці Вокзальній, 19. Таку багатомасштабну роботу було виконано саме завдяки ініціативності й бажання членів ОСББ, яке функціонує у цьому будинку ще з 1999 р. (17 років). Завдяки їх злагодженій роботі за ці роки було облаштовано новий дитячий майданчик та встановлено тепловий лічильник. У 2015 році ж вирішили вийти вже на зовсім інший рівень у створенні комфорту багатоповерхівки. Як розповідає замісник голови ОСББ цього будинку Підгорна Г.В. : «Дізнавшись про те, що у м. Прилуки вперше буде проведена програма «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду III» (тобто на ОСББ), ми були другими, коли подали на розгляд мікропроект оновлення нашого будинку. Серед запропонованих змін, які можна було обрати для поліпшення комфорту життя, ми вирішили приділити увагу енергозбереженню, адже це важливе питання не лише для нашого будинку, але й для всієї держави. Проект коштував 824613 гривень, з яких 285500 нам надали організації ЄС та ПРООН, 371084 гривні – прилуцька міська рада та 168047 гривень власники квартир нашого будинку. Таким чином, вартість утеплення будинку обійшлося по 5 тисяч із кожної трикімнатної квартири, замість 17, які б заплатила сім’я при самостійному утепленні лише своєї квартири. Результат, звісно, не змусив себе чекати, адже вже цієї зими значно зменшились витрати на газ.»

Отже, створювати ОСББ й разом приймати рішення щодо покращення умов власного життя, витрачати гроші саме на те, що потрібно Вашому будинку (утеплення, заміна вікон, ремонт під’їздів, створення дитячого майданчику), спільними зусиллями намагатися створити комфорт та зручність; чи жити далі, в надії на те, що ЖЕК почне працювати над покращенням умов Вашого життя – вирішувати лише Вам. Але якщо один 9-ти поверховий будинок зміг осилити, здавалося б, нездійсненну роботу, чи не є зрозумілою для Вас відповідь на запитання створювати ОСББ у своєму будинку, чи ні?

P.S. Замісник голови ОСББ будинку по вулиці Вокзальній, 19 Підгорна Г.В. з радістю допоможе кожному, у кого виникнуть питання про створення та функціонування ОСББ та поділитися власним досвідом.


http://priluki.city/novyny/pershe-uspishne-osbb-u-prilukah

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини