Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:38:42

Робоча група з розгляду звернення колективу "Смолинського торфозаводу" ДП "Чернігівторф" провела своє останнє засідання

07.06.2016   08:19Агенцiя

6 червня заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів засідання робочої групи з розгляду звернення колективу «Смолинського торфозаводу» ДП «Чернігівторф».

У заході також взяли участь голова Семенівської районної ради Василь Малкович, депутати обласної ради: Іван Якуб, Віктор Труш, Володимир Лобосок, а також в.о. директора ДП «Чернігівторф» Юрій Бондаренко, голова профспілкового комітету ДП «Чернігівторф», депутат Чернігівської районної ради Валентина Огієнко, начальник дільниці з видобутку і переробки торфу с. Смолин Андрій Страхов.

Арсен Дідур нагадав присутнім, що 21 березня на засіданні робочої групи було підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівською обласною радою, державним підприємством «Чернігівторф», трудовим колективом дільниці з видобутку та переробки торфу с.Смолин ДП «Чернігівторф» та місцевою територіальною громадою.

За словами заступника голови обласної ради, у рамках Меморандуму було досягнуто певних результатів, зокрема, у вирішенні в судовому порядку реструктуризації боргів перед державою, активізації розгляду кримінальних проваджень, пов'язаних з ДП «Чернігівторф». Зокрема, відбулися кадрові зміни на державному підприємстві, яке очолив місцевий керівник. Тому від депутатів обласної ради надійшла пропозиція завершити діяльність робочої групи.

На сьогоднішньому засіданні учасники наради обговорили кадрові питання, організацію виробництва, фінансовий стан та функціонування ДП «Чернігівторф» в цілому. Також було озвучено пропозицію щодо відокремлення філії «Ірванівський торфозавод»та дільниці з видобутку і переробки торфу с. Смолин від ДП «Чернігівторф» та надання їм статусу юридичних осіб.

Члени робочої групи, розглянувши всі пропозиції, вирішили завершити її роботу та ініціювати Звернення до Прем'єр-Міністра України Володимира Гройсмана і Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо відокремлення філії «Ірванівський торфозавод», дільниці з видобутку та переробки торфу с. Смолин від державного підприємства «Чернігівторф» на надання їм статусу юридичних осіб. Разом з тим, члени робочої групи дійшли висновку надати право заступнику голови обласної ради Арсену Дідуру внести відповідний проект рішення на розгляд найближчого засідання сесії обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.