Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:30:10

Чернігівське "Відродження" стане більшим і якіснішим. Цьогоріч – перша черга

07.06.2016   07:28Агенцiя

Для ознайомлення з роботою Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» 4 червня, заклад відвідав народний депутат України Сергій Березенко. Разом із ним – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, оскільки приводом для зустрічі стала підготовка до реалізації проекту реконструкції приміщень закладу коштом державного бюджету.

М«Підтримка реабілітаційного центру, значення якого неможливо переоцінити, є дійсно нагальною потребою. Ті понад дві тисячі дітей, які щороку проходять тут реабілітацію, серед яких, на жаль, є і невиліковні, потребують кращого ставлення з боку держави, поліпшенні матеріально-технічної бази закладу. Тому за пропозицією Валерія Петровича розпочато розгляд можливості підтримки «Відродження» в добудові частини корпусу цього центру для того, щоб розширити можливості в проведенні реабілітаційних процедур.

Моє завдання як народного депутата – також залучати кошти до області, тому думаю, що цього року нам удасться додатково до коштів Фонду регіонального розвитку залучити ще 20 мільйонів гривень із Фонду соціально-економічного розвитку і цільовим способом направити їх на ті проекти, які вже готові і яких Чернігівщина потребує найбільше. Вважаю, що підтримка «Відродження» є дійсно нагальною, і 9,5 мільйонів гривень із цього фонду буде виділено вже цього року для побудови першої черги проекту», – прокоментував мету свого візиту до Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» народний депутат України Сергій Березенко.

У ході зустрічі директор центру «Відродження» Василь Іванович Пасічник розповів про деталі проекту: «Між двома існуючими корпусами планується зведення триповерхової прибудови. У ній будуть розташовані розширені харчоблок, гідромасажний блок і невеличкий басейн. Також у приміщенні заплановане розміщення ще одного кабінету реабілітації та зали».

З метою недопущення корупційних зловживань та для найкращого контролю за якістю виконання робіт, головою ОДА Валерієм Кулічем запропоновано кошти, необхідні для будівництва, передати безпосередньому замовнику робіт – центру «Відродження», який має статус неприбуткової організації та є розпорядником бюджетних коштів.

Друга черга проекту передбачає збільшення площі закладу за рахунок надбудови третього поверху над існуючою спорудою. Це дасть змогу розширити і потужність закладу, і його функціональність. Також планується збільшити увагу в напрямку паліативної допомоги, адже центр «Відродження» забезпечує медико-соціальну реабілітацію дітей-інвалідів, за якої обидва напрямки – медичний і соціальний – створюють комплекс, який необхідний усім пацієнтам – тим, хто одужує, а особливо тим, які, на жаль, підуть із життя через невиліковну хворобу. Народний депутат України приділив окрему увагу методам надання паліативної допомоги у центрі, оскільки опікується темою і був, зокрема, ініціатором нещодавнього громадського обговорення проблеми в Чернігівській ОДА.

У свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Куліч, який підтримує заклад та лобіює реалізацію проекту з часу виникнення ідеї, висловив готовність повного сприяння фактичним роботам, обговорив із народним депутатом, директором центру та директором Департаменту соціального захисту населення механізми втілення проекту в життя. «За планом, реальні роботи мають бути розпочаті вже протягом місяця. Введення в експлуатацію першої черги можливе вже до кінця року, а до кінця наступного – реалізація проекту реконструкції Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» – у повному обсязі», – висловив не безпідставні сподівання Валерій Куліч.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини