Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:40:08

Рятувальники застерігають громадян дотримуватися основних правил безпеки під час перебування на водоймах

07.06.2016   07:24Агенцiя

З настанням літнього періоду, все більше громадян покидають свої домівки й відправляються відпочивати на природу до водойм. У зв’язку з цим, зростає загроза збільшення нещасних випадків.

Тому рятувальники Чернігівщини звертаються до громадян з проханням: дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки на воді.

Щоб Ваш відпочинок не перетворився на нещасний випадок, варто пам’ятати! Що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання. Суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися радимо в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, а повітря не нижче +24. Переохолодження – головна причина трагічних випадків. Не слід заходити у воду в незнайомому для вас місці. Уникайте води із швидкою течією, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не слід пірнайте з берега, гірки, дерева, у воду слід входити поступово, обережно пробуючи дно ногою. Купатися краще там, де є рятувальні пости. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів. Радимо утримуватися від далеких запливів, особливо якщо не впевнені у своїх силах; Суворо забороняється вживати спиртні напої під час купання.

 Ні в якому разі не залишати дітей без нагляду, їхня поведінка у воді не передбачувана. Не дозволяйте дітям, які не вміють плавати, заходити у воду глибше, ніж до поясу.

Пам’ятайте! Знання та дотримання найпростіших правил безпеки на воді забезпечить вам приємний відпочинок і най головне збереже Ваше здоров’я та життя.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини