Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:44:50

Плоди конкурсу "МедіаЧЕ": нагороди, шана та професійна солідарність

04.06.2016   08:12Агенцiя

3 червня, у прес-центрі "Чернігівський вибір" відлунала церемонія нагородження фіналістів та переможців конкурсу "МедіаЧЕ".

Журналісти Наталія Потапчук, Павло Солодовник та Андрій Кужель одержали дипломи переможців конкурсу, а Ольга Конопацька-Плєхова — спеціальну відзнаку громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ». Усі лауреати також отримали грошові премії від професійних журналістських об’єднань.

Конкурс журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ» проводився у 2016 році в експериментальному режимі.

Це — спроба започаткувати в області яскравий та неформальний корпоративний захід до Дня журналіста, позбавлений упередженості, заангажованості та політичних пристрастей. А також стимулювати спілкування медійників між собою, активізувати і згуртувати професійне середовище, зауважив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Співзасновниками «МедіаЧЕ» стали Чернігівська обласна організація Національної спілки журналістів України, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», Чернігівська «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Конкурс журналістських робіт «МедіаЧЕ» проводився у два етапи: з 12 квітня по 16 травня та з 17 травня до 1 червня. На першому етапі конкурсні роботи оцінювало фахове журі, на другому — за відібрані роботи голосували у соцмережі Facebook читачі, глядачі та слухачі.

Конкурс відбувався за чотирма номінаціями:

- «Чернігівщина та ЄС»;

- Децентралізація на Чернігівщині»;

- «Чернігівщина патріотична»;

- «Чернігівщина майбутнього».

З’ясувалося, що не всі номінації викликали зацікавленість серед журналістської спільноти. Так, у номінації «Чернігівщина майбутнього», на жаль, було подано лише два матеріали. До того ж вони, на думку членів оргкомітету, не відповідали заданій тематиці. Зрештою, з-поміж 38 заявлених на конкурс робіт фіналу дісталися вісім.

У номінації «Децентралізація на Чернігівщині»:

- Анастасія Лоза зі статтею «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?»;

- Павло Солодовник з тематичним випуском радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн»;

-Валентина Науменко зі статтею «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».

У номінації «Чернігівщина патріотична»:

- Ольга Конопацька-Плєхова з телепередачею «Інша Україна»;

- Наталія Потапчук з інтерв’ю «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…»;

- Наталія Щербина зі статтею «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».

У номінації «Чернігівщина та ЄС»:

- Андрій Кужель зі статтею «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини»;

- Віра Лобановська зі статтею «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Матеріали фіналістів оприлюднювалися в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ», «Час Чернігівський» та на офіційному веб-сайті Чернігівської ОДА. У соцмережі Facebook було створено групу «МедіаЧЕ», де й відбувалося відкрите голосування. Найбільше голосів було віддано роботам Наталії Потапчук, Павла Солодовника, Андрія Кужеля, які й отримали головні призи. А замість скасованої номінації «Чернігівщина майбутнього» Олександр Назаренко впровадив спеціальну відзнаку «Асоціації регіональних ЗМІ», яка за одностайної підтримки інших співорганізаторів дісталася Ользі Конопацькій-Плєховій за пронизливу телепередачу «Інша Україна». Усі фіналісти, чиї роботи під час Facebook-голосування посіли другі та треті місця, також отримали пам’ятні дипломи від організаторів конкурсу.

Учасники конкурсу та їхні колеги, які відвідали церемонію, були одностайними в тому, що «МедіаЧЕ» став дійсно цікавим проектом і вартий бути продовженим наступного року — за удосконалення процедури голосування.

Співорганізатори конкурсу також запросили усіх охочих медійників долучитися і до організації конкурсу у 2017 році.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини