Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 06:46:03

Рейдова перевірка місць відпочинку населення у лісах та лісопаркових зонах

30.05.2016   13:56Агенцiя

У зв’язку з настанням сухої та спекотної погоди протягом останніх тижнів значно зросла кількість пожеж в обласному центрі по причині необережного поводження з вогнем, в тому числі при розведенні багаття в лісах та лісопаркових зонах. В цю пору навіть маленька іскра, непогашене вогнище, чи покинута палаюча цигарка може привести до пожежі.

МНС

МНС

Так, починаючи з квітня місяця підрозділами оперативно-рятувальної служби міста Чернігова щоденно здійснюються виїзди  на гасіння пожеж сухої трави та сміття. В більшості випадків, причинами цих пожеж є необережне поводження з вогнем під час відпочинку у лісопаркових зонах та навмисне випалювання сухої трави. Найчастіше пожежі сухої трави виникають в районі Ялівщини, лісопаркових зонах поблизу комбінату «Айстра» та Пролетарського Гаю. Більшість людей розуміють всю серйозність ситуації та дотримуються заходів безпеки. Проте нажаль, є й такі особи, які ігнорують встановлений протипожежний режим і тим самим створюють загрозу виникнення пожеж.

З огляду на це офіцерським складом Чернігівського міського відділу УДСНС України в Чернігівській області була проведена рейдова перевірка місць відпочинку на території урочища «Ялівщина». В ході проведення рейдової перевірки з відпочиваючими проводилася бесіда по дотриманню правил безпечної поведінки під час відпочинку у лісах та лісопаркових зонах, наводилися приклади пожеж з даної причини, доводилися норми нормативних актів по дотриманню правил пожежної безпеки при розведення багаття, дії відпочиваючих у разі виявлення осередку пожежі. Відпочиваючим вручалися пам’ятки та листівки щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку.
       
Тож Чернігівський міський відділ УДСНС України в області ще раз звертається до громадян і відпочиваючих та нагадує, будьте обережними з вогнем у лісопаркових зонах, адже навіть від кинутого непогашеного недопалка, або сірника може статися пожежа. Спалювання сухої трави та стерні на полях, узбіччях доріг і в населених пунктах категорично заборонено. Власникам присадибних ділянок також потрібно запам'ятати, що спалювання сміття дозволяється лише у безвітряну погоду під постійним наглядом на відстані не ближче 15 метрів від будівель і споруд. Також не користуйтесь пальним для розведення багаття, адже це може призвести до   це дуже небезпечно.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини