Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:24:47

Журналісти області змагаються за перемогу у конкурсі "МедіаЧЕ". Лауреатів визначить голосування у соцмережі

24.05.2016   13:04Агенцiя

Конкурс журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ», який стартував 12 квітня, днями вийшов на фінішну пряму. Другий етап конкурсу розпочався з 17 травня.

У попередні два тижні оргкомітет оцінив 38 поданих матеріалів і своїм рішенням визначив вісьмох фіналістів — переможців першого етапу.

Тепер остаточних переможців конкурсу обирає вже широка читацька, глядацька та слухацька аудиторія шляхом відкритого голосуванням у соціальній мережі Facebook. У соцмережі вже створено групу «МедіаЧЕ».

Переможцями першого етапу конкурсу стали:

У номінації «Децентралізація на Чернігівщині» —
1. Анастасія Лоза зі статтею «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?»;
2. Павло Солодовник з випуском радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн», присвяченим децентралізації;
3. Валентина Науменко зі статтею «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».

У номінації «Чернігівщина патріотична» —
1. Ольга Конопацька-Плєхова з телепередачею «Інша Україна»;
2. Наталія Потапчук зі статтею «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…»;
3. Наталія Щербина зі статтею «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».

У номінації «Чернігівщина та ЄС» —
1. Андрій Кужель зі статтею «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини»;
2. Віра Лобановська зі статтею «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Оргкомітет відмовився від визначення фіналістів у номінації «Чернігівщина майбутнього» через невідповідність поданих матеріалів запропонованій тематиці, і номінація була знята з другого етапу конкурсу.

Вже 17 травня організатори розповсюдили матеріали фіналістів для широкого оцінювання та відкрили голосування за переможця у номінації «Децентралізація на Чернігівщині». 18 і 19 травня — у номінаціях «Чернігівщина патріотична» і «Чернігівщина та ЄС» відповідно.
Голосування триватиме до 17:00 год. 1 червня. Усі, хто цікавиться місцевим інформаційним простором та вболіває за якісну журналістику, можуть вступити до групи «МедіаЧЕ» та віддати свій голос за вподобаний матеріал.

Переможці конкурсу у трьох номінаціях отримають свої нагороди напередодні Дня журналіста.

Організатори конкурсу «МедіаЧЕ» — обласна організація Національної спілки журналістів, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Конкурс було оголошено 12 квітня. Прийом матеріалів тривав з 12 квітня до 1 травня включно. За цей час на конкурс надійшло 38 публікацій, теле- і радіосюжетів, які свого часу вийшли в світ у низці районних, міських, обласних і всеукраїнських ЗМІ. Долучитися до конкурсу могли журналісти Чернігівської області, чиї текстові чи аудіовізуальні матеріали були оприлюднені у вітчизняних друкованих, електронних ЗМІ та Інтернет-виданнях у період з 15 квітня 2015 року до 15 квітня 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини