Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:37:58

Поліція розшукала і повернула жінці викрадені нагороди

24.05.2016   06:58

Поліцейські Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області затримали крадія, який викрав у чернігівки більше двох десятків медалей часів Великої Вітчизняної війни, які належали її матері.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Сергій Кагітін, до чергової частини відділу звернулася 68-річна чернігівка із заявою про те, що у неї з квартири невідомий зловмисник викрав мобільний телефон «Nokia» вартістю півтори тисячі гривень, коробку з медалями часів Великої Вітчизняної війни та намагався викрасти ще й LCD телевізор «Panasonic».

На місце події виїхали поліцейські, слідчо-оперативна група відділу. В ході подальшої перевірки правоохоронцями було встановлено, що заявниця проживає на другому поверсі багатоповерхівки. Вночі вона залишила відчиненим вікно в квартирі. Близько п'ятої ранку вона почула якийсь шум у залі. Коли жінка зайшла до кімнати, то побачила невідомого чоловіка в бейсболці, який намагався зірвати зі стіни плазмовий телевізор. Побачивши зловмисника, жінка почала кричати та кликати на допомогу. Тим часом злодій схопив зі столу мобільний телефон заявниці та коробку з медалями її матері, яку знайшов у шафі та вже приготував для крадіжки і вистрибнув з вікна другого поверху.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, маючи прикмети зловмисника та проаналізувавши спосіб скоєння злочину, поліцейські відділу кримінальної поліції встановили, що до даної крадіжки причетний 38-річний раніше судимий наркоман, житель Ріпкинського району.

Правоохоронці почали пошуки зловмисника, адже він вже тривалий час не з'являвся за місцем свого мешкання. При відпрацюванні місць можливого збуту викрадених речей на одному з ринків міста оперативники і затримали крадія. У його рюкзаку поліцейські знайшли викрадений мобільний телефон та частину медалей, які крадій не встиг розпродати.

Правопорушника затримали, він зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення. Він розповів, що трохи раніше скоїв ще чотири крадіжки в обласному центрі: велосипеди, дитячі коляски та інші речі. Викрадене він продавав, а гроші витрачав на наркотики.

Сергій Кагітін повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини