Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:16:52

Прокуратура ініціює призначення більш суворого покарання за вчинення умисного вбивства

19.05.2016   14:21

Менською місцевою прокуратурою до апеляційного суду оскаржено вирок Чернігівського районного суду, яким до 10 років позбавлення волі засуджено місцевого жителя за умисне вбивство та замах на вбивство при обтяжуючих обставинах (ч. 2 ст. 15, п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 115 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді минулого року житель Менського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та достовірно знаючи, що в будинку за місцем свого проживання знаходяться малолітні діти, з метою вбивства своєї співмешканки облив її бензином та підпалив. Однак не довів свій злочинний намір до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпіла погасила вогонь. Внаслідок таких дій жінка отримала легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.
        
Через спричинену пожежу малолітній син обвинуваченого, 2013 року народження, отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких у лікарні помер.
        
Не погоджуючись із  кваліфікацією вчиненого правопорушення та мірою призначеного судом покарання, прокурором оскаржено вирок до апеляційного суду.
        
Санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.