Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:15:10

В Чернігові під час затримання небезпечних злодіїв патрульні поліцейські застосували зброю

18.05.2016   17:52

Зловмисники проникли в одну з чернігівських новобудов, щоб викрасти котел. Під час затримання викрадачі почали чинити опір поліції і завдали патрульному ножових поранень. Поліція у відповідь відкрила вогонь.

Сьогодні вночі до чергової частини ГУНП в Чернігівській області надійшло анонімне повідомлення, що до новобудови по вулиці 1 Травня, зламавши балконні двері, проникли невідомі особи, щоб викрасти звідти газовий котел.

На місце події були направлені 4 наряди з числа працівників патрульної поліції м. Чернігова. Правоохоронці виявили місце проникнення до новобудови та оточили його і прилеглу територію.
На першому поверсі один з патрульних екіпажів виявив та затримав одного з правопорушників.

Як розповів начальник управління патрульної поліції м. Чернігова Олександр Леонов, поліцейські передали затриманого колегам і потім залізли на другий поверх, де мали б знаходитися ще двоє зловмисників.

Виявлені правопорушники почали чинити опір правоохоронцям та не виконували законні вимоги патрульних. Користуючись темрявою, один із зловмисників напав на поліцейського і ножем завдав йому поранень шиї та голови, при цьому він зірвав кобуру патрульного разом із пістолетом та відкрив вогонь по патрульних.

Напарник правоохоронця застосував відносно правопорушника зброю, в результаті чого поранив нападника. Після отримання поранення правопорушники виконали вимоги поліцейських та припинили опір.
Після затримання правоохоронці надали пораненому зловмиснику першу медичну допомогу та викликали «швидку». Характер отриманих нападником поранень не становить загрози життю.

Один із зловмисників має дві судимості, інший – знаходиться під слідством. На момент скоєння правопорушення вони перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Поранений поліцейський зараз перебуває на стаціонарному лікуванні у медичному закладі, де отримує всю необхідну допомогу.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло інше приміщення чи сховище) та статті 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу) - карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини