Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:15:44

Відбувся круглий стіл "Європейські цінності: український вимір"

18.05.2016   08:53Агенцiя

17 травня у великій читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулося засідання круглого столу «Європейські цінності: український вимір» в рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи-2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».

У його роботі взяли участь, соціологи, психологи, лідери громадських організацій та ініціативна молодь Чернігова, яка займає активну громадську позицію у розвитку міста та громади в цілому.

Круглий стіл об’єднав активних молодих людей – лідерів, які прагнуть розвиватися, пізнавати світ і постійно розширювати горизонти мислення та  зацікавлені у нових можливостях для самовдосконалення та пошуку однодумців. Присутні обговорили роль цінностей у житті людини та українського суспільства, а також питання важливості і потреби європейських цінностей для українців. Основною ідеєю заходу стали слова: якщо хочеш змінити світ, почни з себе!

Значну зацікавленість у присутніх викликала доповідь кандидата історичних наук, доцента кафедри гуманітарних наук Чернігівського державного технологічного університету, директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій Бойка Володимира Миколайовича «Європейські витоки та цінності місцевого самоврядування».
Голова правління громадської організації «Жменя» Гусак Регіна Вікторівна поділилася  результатами досліджень  про фактори, які впливають на формування цінностей в суспільстві.

Кандидат філософських наук, керівник проектів Сіверського інститут регіональних досліджень Чабак Людмила Анатоліївна ознайомила присутніх з європейськими стандартами етики публічного управління.
Доповідь координатора житлово-комунальних та енергетичних програм Громадської мережі ОПОРАВосіканець Наталії Валеріївни «Польща та Україна. Цінності у порівнянні» мала значний успіх у присутніх.
У підсумку проведення заходу учасники семінару «Європейські цінності: український вимір» знайшли спільні цінності: ЖИТТЯ людини, свобода слова та добробут.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.