Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:03:42

Кількість страхувальників з початку року збільшилась на 16501 особу

13.05.2016   12:30Агенцiя

Спеціалісти виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування працюють над актуальними питаннями у сфері соціального страхування.

Про це йшла мова на нараді директорів міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій, яка відбулася у м. Чернігові 12 травня та пройшла під головуванням директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду П.І.Савича.
   
Розглянуто низку питань, у тому числі: підсумки виконання Тимчасового розпису доходів та видатків  обласного відділення Фонду за І квартал 2016 року, аналіз кредиторської і дебіторської заборгованості Фонду та про облік страхувальників обласного відділення Фонду, про актуальні питання контрольно-ревізійної роботи за підсумками І кварталу 2016 року, з якими відповідно виступили Коряченко О.В., начальник сектору планування та виконання бюджету фінансово – економічного відділу, Вовк Ю.В., заступник начальника фінансово – економічного відділу – начальник сектору фінансів, обліку та звітності, Попелуха С.А., начальник контрольно – ревізійного відділу.

На нараді, зокрема, зазначалося, що в обласному відділенні Фонду станом на 01.04.2016 року на обліку перебуває 44 893 страхувальники, в тому числі 17 317 особисто зареєстрованих на загальній системі. Кількість страхувальників з початку року збільшилась на 16 501, що пов'язано із змінами внесеними в законодавство, згідно яких самозайняті особи та фізичні особи – підприємці отримали статус застрахованих осіб.

На І квартал поточного року було затверджено Тимчасовий розпис доходів і видатків відділення Фонду. Його доходна частина становила 411,9 тис. грн. Витратна частина склала 36,2 млн. грн., у тому числі на виплату допомог: по тимчасовій непрацездатності – 24,2 млн. грн., по вагітності і пологах – 7,8 млн. грн.

Загалом, сума нарахованих страхувальниками допомог (з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи), дорівнює 32,2 млн. грн.

На фінансування оздоровчих заходів (придбання путівок в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів України, які виділяються лікувально-профілактичним закладам області, для відновлення здоров’я хворих застрахованих осіб, що направляються на санаторний етап лікування) використано кошти в сумі 0,6 млн. грн. реабілітацію отримали 67 застрахованих осіб.

Страхувальниками, за І квартал надано 7 337 заяв-розрахунків на фінансування матеріального забезпечення, моніторинг яких проводився щоденно. Як наслідок, упереджено безпідставне надання фінансування витрат по коштах Фонду на суму 53 225,48 грн. та відбулося зменшення на 91 випадок, у порівнянні з І кварталом 2015 року, включених страхувальниками до заяв – розрахунків страхових виплат з причини невиробничого травматизму.
 
Спеціалісти відділення уважно стежать за дотриманням порядку використання наданих страхувальникам коштів. Перевіряється тільки надане фінансування, тобто страхові кошти направлені на компенсацію втраченого заробітку під час тимчасової непрацездатності застрахованих осіб. Господарська діяльність не перевіряється.
За результатами 464 перевірок страхувальників, в тому числі 132 позапланових, нараховано фінансових (штрафних) санкцій на загальну суму 349 950,91 грн., з яких сплачено 91,7 % або 321 023,62 грн.

В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи дирекцій в умовах реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини