Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:54:51

Поліцейські розкрили крадіжку планшета у 14-річного школяра

07.05.2016   12:24

Поліцейські Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області викрили 13-річного семикласника, який скоїв крадіжку планшета у свого старшого однокашника. Таким способом підліток вирішив назбирати собі на авто.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Сергій Кагітін, до чергової частини відділу звернувся батько 14-річного підлітка з заявою про те, що в школі у його сина з портфеля був викрадений планшет "Lenovo" вартістю 2500 гривень.

Поліцейські виїхали на місце події та з'ясували, що потерпілий на уроці трудового навчання залишив планшет у портфелі та пішов працювати до станка. Коли ж повернувся, виявив його відсутність.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів, опитавши свідків та очевидців правопорушення, поліцейські встановили, що до крадіжки причетний 13-річний учень сьомого класу цієї ж школи. Хлопця опитали в присутності батьків, в результаті чого він зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення. Він повідомив правоохоронцям, що викрав планшет з портфеля, виніс його на вулицю та попросив випадкового перехожого закласти його у ломбард. Виручені за планшет 900 гривень неповнолітній крадій долучив до суми, яку збирає на власний автомобіль.

Підполковник поліції Сергій Кагітін повідомив, що за фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини