Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:12:12

Великдень прийшов у кожну душу

03.05.2016   10:11Агенцiя

У найголовніше свято всіх християн – свято Світлого Христова воскресіння – адміністрація Чернігівського обласного онкологічного диспансеру разом із кліром Свято-Миколаївського храму привітала пацієнтів та медичний персонал закладу з Великоднем.

Адже це давня й добра традиція – відвідувати цього дня всіх тих, хто, перебуваючи у стражданні, потребує як ніколи людяності, тепла, доброго слова й Божої підтримки.

Головний лікар онкодиспансеру Валерій Зуб підкреслив надважливість візиту духовних наставників до медичного закладу.

– Останнім часом у зв'язку з успіхами ранньої діагностики та відповідного лікування онкологічних захворювань людина все частіше отримує можливість повного зцілення. Проте після операції й повного комплексу лікування в онкодиспансері для повернення людини до повноцінного життя необхідна серйозна реабілітація – фізична, психологічна, духовна. Та коли людина хворіє, вона не завжди може дістатися до храму. Тому було прийняте рішення запросити духовних наставників до закладу. Священнослужителі Свято-Миколаївського храму відгукнулися на нашу пропозицію, за що ми їм надзвичайно вдячні, – зазначив лікар.
 
Під час заходу священики відслужили молебень за кожного стражденного, побажали здоров’я та освятили великодні паски й солодощі. Благою нотою зустрічі стало привітання з Великоднем Високопреосвященнійшого Амвросія, митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського, яке від імені владики зачитали присутнім мирянам. У своєму архіпастирському слові він сердечно привітав молільників зі святом Світлого Христового воскресіння та побажав їм благополуччя і зміцнення віри.

Особливу увагу в медзакладі приділили щойно прооперованим хворим. Головний лікар онкодиспансеру Валерій Зуб і отці Володимир та Іоанн піднялися до реанімаційного відділення, де привітали зі святом і побажали скорішого одужання кожному із пацієнтів.

– Напевно, найчастіше тяжкохворі люди відчувають саме зневіру і страх перед невідомістю того, що буде далі. Тому дуже важливо, щоби поруч виявилася людина, яка почала б відповідати на ці запитання. Звичайно, страждання – це таємниця. Точно така ж таємниця криється і в нашому спасінні: страждання Христа на хресті – це невимовна таємниця. Людина у своєму стражданні торкається неї, осягає її, і перші кроки в цьому осягненні йому допомагає зробити віра в Господа нашого. Мені доводилося часто стикатися з тим, коли людина буквально після кількох зустрічей духовно перетворюється, – звучать слова отця Володимира.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.