Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:00:04

Визначено завдання профспілкових організацій Чернігівщини

28.04.2016   08:11Агенцiя

27 квітня в актовому залі Навчально-методичного центру відбулося перше засідання ради Федерації профспілкових організацій області, яке провів очільник Ігор Москаленко.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, голова Федерації роботодавців Чернігівщини Володимир Козир, заступник голови Федерації профспілкових організацій області Микола Богдан.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять постраждалих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, оскільки 30 роковини цієї найбільшої техногенної трагедії людства відзначалися напередодні.

У виступі по основному питанню порядку денного, Ігор Москаленко поінформував учасників засідання про завдання профспілок області по виконанню рішень VІI З'їзду Федерації профспілок України.

Ігор Москаленко довів до відома активу інформацію про позицію профспілок щодо найбільш актуальних питань нинішнього стану соціально-економічного розвитку України, законодавчих пропозицій. За його словами, у попередні роки профспілки через багаторівневий соціальний діалог, колективні солідарні акції домоглися зростання фонду оплати праці, номінального підвищення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Проте політична та економічна криза призвели до призупинення розпочатих процесів. Разом з тим, зазначалося, що профспілки не повною мірою використовують наявний потенціал для захисту прав та інтересів працівників, не завжди виявляють єдність та солідарність колективних дій.

З метою підвищення ролі і авторитету організації, виступаючий окреслив пріоритетні завдання, які в сучасних умовах стоять перед активом профспілкового руху.

Учасники засідання заслухали звіт про виконання бюджету Федерації профспілкових організацій області за минулий рік та кошторисний план на поточний рік. Також відповідними Постановами ради внесено зміни до Статутів Федерації профспілкових організацій області та підприємства «Навчально-методичний центр» тощо.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.