Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:43:57

Підпільний цех з виготовлення алкогольного фальсифікату припинив свою діяльність завдяки податковій міліції

23.04.2016   08:23

Підпільний цех, в якому виробляли небезпечний для здоров’я фальсифікат, був розташований у Чернігові, в приватному будинку. Не думали і не гадали фальсифікатори, що до них завітають співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області.

Споживач же, на жаль, і до сьогодні не відав і не гадав, що під виглядом елітних алкогольних напоїв відомих торгівельних марок («ABSOLUT», «Finlandia», «Jelzin», «Пшенична») він купує небезпечний для здоров’я напій.

Злочинці, щоб реалізувати свою недоброякісну продукцію оптовим  покупцям, використали мережу Інтернет.

 Загрозливим фактором для здоров’я споживачів було і те, що реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювалась не в традиційних скляних пляшках а в пластикових пакетах, так званих «bag-in-box», об’ємом по 10 та по 2 літри.

За результатами 11 санкціонованих обшуків, проведених співробітниками податкової міліції у м. Чернігові та м. Славутичі, вилучено 440 пакетів «bag-in-box» загальним об‘ємом 2 тисячі літрів готового до реалізації фальсифікату вартістю 250 тис. грн., 1 тисячу літрів рідини з характерним запахом спирту орієнтовною вартістю 130 тис. грн., що використовувалась при виробництві горілки та 30 тис. грн. готівки, які отримані злочинцями від реалізації сурогату.

Зловмисники добре знарядилися для того щоб виробляти фальсифіковані напої. Адже в ході операції також були вилучені обладнання для виготовлення сурогату, комп’ютерне обладнання, фурнітура, порожня тара для упаковки популярних торгових марок, пластикові ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту на суму більш 200 тис.грн.

Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей перевищує 600 тис.грн. На даний час триває досудове розслідування, здійснюється відбір зразків рідини для проведення експертного дослідження.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини