Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:22:32

До 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

21.04.2016   11:34

20 квітня у малій залі Прилуцької міської ради у рамках “круглого столу” відбулося засідання з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, який провела міський голова Ольга Попенко.

“Круглий стіл” пройшов за участю ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, керівництва міста, депутатів обласної ради, депутатів та посадовців міської ради, керівників: комунальних підприємств, установ, організацій міста та ін.

Міський голова Ольга Попенко зазначила, що на даний час пріоритетними, як для держави, так і для органів місцевого самоврядування залишаються питання соціального захисту та медичного обслуговування ліквідаторів аварії, інвалідів-чорнобильців, дітей, постраждалого населення. Не дивлячись на складну ситуацію в країні, у місті залишається незмінним напрямок щодо посилення уваги до повсякденних потреб жителів міста Прилуки, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, удосконалення системи соціального захисту зазначеної категорії громадян, поліпшення рівня їхнього життя та добробуту.

Ольга Попенко наголосила, що саме для вирішення даних питань й зібралися сьогодні в цьому залі.

На засіданні виступив голова міськрайонної «Спілки Чорнобиль» Юрій Буконкін, який ініціював низку пропозицій щодо виконання положень Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в м. Прилуки, а саме:
- стан медико-санітарного забезпечення постраждалих;
- забезпечення ліками за безоплатними рецептами;
- про стан надання безкоштовного зубопротезування;
- забезпечення житлом;
- пільгове перевезення міським та міжобласним транспортом;
- санаторно-курортне оздоровлення в 2016 році;
- пенсійне забезпечення.

Також під час зустрічі підняли питання щодо поліпшення соціально-побутових умов проживання зазначеній категорії населення.

У плани міської влади входить і реконструкція, а в подальшому протягом року установлення нового пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

Присутні обговорили загальноміські заходи щодо вшанування в місті Прилуки учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи: заходи розпочнуться

о 09:00 на майданчику біля Прилуцької міської ради - приспущенням Державного Прапора України;

о 09:15 біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії відбудуться покладання квітів та поминальна літія;

о 10:00 у міському Будинку культури відбудеться концерт-реквієм “Дзвони Чорнобиля”.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини