Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:00:30

Як туризм робить країну економічно розвиненою та єднає громадян

18.04.2016   09:36Агенцiя

Про те, які перспективи розвитку туризму на Чернігівщині та в Україні в цілому, говорили у суботу під час засідання «круглого столу». Цей захід – одна із складових програми Міжнародного туристичного форуму «Чернігівщина туристична 2016», що проходив в області з 15 по 17 квітня.

Обговорювали проблеми та напрацювання у сфері туризму представники туристичної галузі Чернігівської, Львівської, Івано-Франківської, Кировоградської, Київської, Дніпропетровської, Миколаївської областей, а також гості з Білорусі та Тунісу. До розмови долучилася народний депутат України Анна Романова.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, відкриваючи захід, зауважила, що Чернігівщина володіє безцінною культурною спадщиною, має багаті природно-рекреаційні ресурси, славну історію, самобутні народні традиції. 14 населених пунктів області включено до Списку історичних населених місць країни. Чернігівщина займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам'яток культурної спадщини, їх налічується понад 9 тисяч, у тому числі майже 2 тисячі – національного значення. Щорічно в області відбувається понад 75 різноманітних культурно-мистецьких заходів, зокрема, й міжнародного рівня.

Проте, щоб наш край став центром туризму і був привабливим для гостей не лише з України, але й інших країн світу, необхідно зробити надзвичайно багато. При цьому треба використовувати сучасні креативні підходи, особливості нашого регіону, вкладати у туристичну сферу значні кошти.

- Туризм на Чернігівщині має стати як галуззю створення комфорту для людей, так і галуззю, що сприятиме розвитку всіх інших сфер життєдіяльності, – переконана Наталія Романова.

Презентуючи напрацювання у туристичній сфері, заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч зазначила, що в обласному центрі наразі розробляється Стратегія розвитку туристичної галузі. Активно працюють над розвитком туристичної інфраструктури, позиціонуванням Чернігова як міста з древньою історією. Прагнуть, щоб Чернігів дійсно став туристичний центром і гідно конкурував з іншими містами України.

Народний депутат Анна Романова висловила переконання, що для розвитку країни, навіть у найскладніші часи, необхідно, щоб туризм не сприймали як другорядну галузь. На її думку, туризм відіграє дві надзвичайно важливі функції: сприяє економічному розвитку країни, а також забезпечує єднання українців. Адже коли активно розвивається внутрішній туризм, мешканці різних областей країни мають змогу особисто пізнати культуру, традиції й особливості кожного регіону, тим самим краще сприймати один одного.

Учасники круглого столу від Чернігівщини зазначили перспективність розвитку в нашому регіоні екскурсійного, подієвого, водного та зеленого туризму. Говорили про важливість збереження унікальної культурно-історичної спадщини, використання брендових заходів, необхідність інвестування у туристичну галузь.

Цікаво, що представник Міністерства туризму Республіки Туніс, президент Міжнародної асоціації «Туніс-Україна» Дріді Халед, який також доєднався до розмови, висловив готовність його країни налагоджувати співпрацю в галузі туризму саме із Чернігівщиною.

Гості з Білорусі також традиційно зазначили, що й надалі готові посилювати обмін туристами, а також ділитися досвідом, як зробити галузь туризму пріоритетною і прибутковою.

Учасники «круглого столу» висловили спільну думку щодо важливості обміну напрацюваннями в туристичній галузі, закликали спільними зусиллями розвивати вітчизняний туризм. По закінченню заходу всі були запрошені на відкриття в Чернігові туристичного сезону.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.