Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:44:16

Адвокат довів у суді, що клієнтку незаконно обвинувачували в крадіжці грошових коштів

15.04.2016   11:04Агенцiя

У вересні 2015 року до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області надійшла постанова слідчого Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області щодо надання захисника особі,

яку підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України. В рамках кримінального провадження № 12015270180001484 від 03.09.2015 року центр видав доручення адвокату Миколі Самойленку від 29.09.2015 р. № 1310/15 для здійснення захисту за призначенням клієнтки, яку обвинувачували у вчиненні середньої тяжкості кримінального правопорушення,  передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, а саме таємного викрадення чужого майна (крадіжка). Клієнтка не визнавала свою вину у інкримінованому їй кримінальному правопорушенні.

Згідно зі ст. 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Відповідно до ч. 3 ст. 373 КПК України, обвинувальний вирок не може ґрунтуватися на припущеннях і ухвалюється лише за умови доведення у ході судового розгляду винуватості особи у вчиненні кримінального правопорушення.

Стороною обвинувачення не зібрано належних та достатніх доказів на підтвердження вини саме підзахисної адвоката у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України, тому в суді було встановлено, що клієнтка не скоювала цього злочину. Тому суд при винесенні вироку погодився, що покази допитаних в судовому засіданні потерпілої та свідків підтверджують факт вчинення крадіжки грошей у потерпілої, але не доводять причетність до даної крадіжки обвинуваченої.

У зв'язку з цим, суд постановив визнати обвинувачену невинною у таємному вчиненні крадіжки грошей та виправдати її у зв'язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення за ст. 185 ч. 1 КК України.

Завдяки роботі захисника його клієнтку вироком Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 13.04.2016 року визнано невинуватою у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, та виправдано у зв’язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

chernihiv.legalaid.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.