Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:47:34

Зробимо нашу область комфортною для проживання

11.04.2016   16:48Агенцiя

Про те, як здійснюється благоустрій на Чернігівщині цієї весни, говорили сьогодні на прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Юрій Євтушенко, у населених пунктах області вже розпочато роботи з благоустрою і озеленення.

Проводиться також прибирання прилеглих до доріг територій, особливо на в’їздах та виїздах з населених пунктів, ліквідовуються стихійні та масові сміттєзвалища.

Цьогоріч планується висадити більш ніж 70 тисяч дерев та кущів, облаштувати нові газони та квітники. До кінця квітня обіцяють упорядкувати парки та сквери, прибудинкові території,дитячі та спортивні майданчики. Традиційно впорядкують пам’ятники та пам’ятні знаки, а також могили загиблих героїв.

Особливу увагу приділять вшануванню пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції.

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослава Куца, у Черніговінаразі активно проходить квітневий місячник з благоустрою.

Вже зробленочимало. На 16-те квітня заплановано загальноміський суботник. Ярослав Куцзавірив, що дії всіх відповідних служб скоординовано. Проте він висловив прохання до громадських об’єднань та ініціативних груп громадян заздалегідь повідомляти про проведення прибирань територій в мікрорайонах міста для можливого надання технічної допомоги та вчасного вивозу сміття.

Також він зауважив на необхідності узгоджувати місця для висадки дерев та обов’язково передавати ці дерева на баланс міським службам для подальшого догляду за ними.Контактний телефон управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради: 4-31-89.

Сьогоднішній прес-брифінг вкотре став підтвердженням, що задля гарних справ об’єднуються зусилля як влади, так і широкого кола громадськості. Представники громадської організації «Let'sdoit, Ukraine» Вікторія Богдан та Дарина Сиропара, які є, відповідно, обласним та Чернігівським міським координатором проведення Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою разом», під час брифінгу розповіли, які заходи на Чернігівщині пропонує їх організація.

Цього року акція відбудеться 23 квітня у 13-ти містах області. Це буде як прибирання території, так і комплекс розважально-пізнавальних та концертних програм. На переконання координаторів акції, такий формат заходу має зацікавити громадян, особливо молодь. Крім того, подібні акції з благоустрою мають на меті не лише прибирання. У першу чергу, вони покликані змінювати свідомість людей, формувати чітку позицію, що лише спільними зусиллями кожного громадянина можна зробити свій населений пункт і країну в цілому чистими, квітучими і комфортними для проживання.

Головна локація акції в Чернігові – Центральний парк культури та відпочинку. Початок – 23 квітня о 10:00.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини