Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:57:32

Що робити чернігівським комунальним ЗМІ після роздержавлення? ВІДЕО

09.04.2016   12:52Агенцiя

Відповідь проста – вчитися заробляти на гідне майбутнє.

Поради та практичний досвід можна отримати, доєднавшись до освітнього проекту «Медіа-менеджмент: від комунальної газети до успішного медіа», що реалізовується ГО «Асоціація регіональних засобів масової інформації» (АРЗМІ) за підтримки американської неурядової організації «Інтерньюс Нетворк, Інк» у рамках програми «Український Медійний Проект (У-Медіа)».

Презентацію проекту для зацікавлених цільових груп нещодавно провів координатор проекту, голова АРЗМІ Олександр Назаренко.

Цей проект передбачає інституційну та професійну підтримку редакцій комунальних газет Чернігівської області. Він зорієнтований на практичну допомогу колективам редакцій та журналістам в умовах процесу роздержавлення, що розпочався після ухвалення Верховною Радою Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Зокрема, у рамках проекту досліджуватиметься контент місцевих ЗМІ, розроблятимуться індивідуальні алгоритми успіху.

– Під час реалізації проекту надаватимуться юридичні консультації, оцінюватимуться загрози та перспективи змін, що є надзвичайно актуальним у період становлення незалежного ЗМІ. Редактори матимуть змогу повчитися ефективному менеджменту та маркетингу, журналісти – дізнаватимуться секрети формування сучасного контенту, – зазначив координатор проекту Олександр Назаренко.

Відповідно до робочого плану проекту, який попередньо напрацьовано під час презентації, вже у квітні – травні відбудуться семінари для редакторів районок. Пізніше пройдуть тренінги для творчих працівників редакцій. У підсумку колективи комунальних друкованих ЗМІ можуть напрацювати дієву стратегію розвитку вже реформованого медіа на найближчі роки.


Довідково:
Попередній аналіз контенту районних ЗМІ свідчить про значну перевантаженість офіційними матеріалами органів влади, відсутність зваженої політичної аналітики, практично повну відсутність інформації економічного та фінансового плану. Щодо фінансів, то лише 2 з 25 комунальних друкованих ЗМІ повністю відмовились від бюджетної підтримки, змогли утримати наклад та якісно змінити контент.



Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини