Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:08:28

"Зупинимо туберкульоз разом!" - результати акції Червоного Хреста

06.04.2016   08:04Агенцiя

З 24 лютого по 24 березня 2016 року Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела в області заходи до Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом під гаслом: «Зупинимо туберкульоз разом!».

Під час місячника в районах та містах області працівники Червоного Хреста організували збір продуктів харчування, одягу, взуття, предметів першої необхідності, провели обстеження матеріально-побутових умов хворих на туберкульоз для надання їм натуральної та матеріальної допомоги.

Формуючи активну громадську позицію щодо боротьби з туберкульозом, червонохрестівці намагаються донести до людей думку, що заразитися цією хворобою може кожен. Тому в ході акції було проведено десятки виступів, бесід в учнівських та студентських колективах, виставки плакатів, різноманітні пізнавальні конкурси та вікторини з призами, сувенірами.

Так, 24 березня працівники Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України завітали до маленьких пацієнтів дитячого відділення обласного протитуберкульозного тубдиспансеру. Більшості з цих дітей призначено довгострокове лікування і діти вимушені проводити в стінах лікарні довгі місяці, а іноді й роки. Третина пацієнтів відділення – діти-сироти, діти соціально вразливих категорій, батьки яких або позбавлені батьківських прав, або хворіють на туберкульоз і перебувають на стаціонарному лікуванні. Такі діти особливо гостро потребують спілкування та позитивних емоцій. Працівники обласної організації передали в дитяче відділення комплекти постільної білизни, засоби гігієни, памперси, пластилін, набори для малювання.

Патронажні медичні сестри і волонтери Червоного Хреста Ніжина спільно з волонтерами центральної бібліотеки провели акцію на центральній вулиці міста та роздали тематичну літературу. В Прилуках під час місячника в навчальних закладах та в центральній районній лікарні проведені лекції та бесіди, у виправній трудовій колонії відбулася інформаційна година для її вихованців, де демонстрували слайди та фільм про профілактику та лікування туберкульозу.

Голова Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Оксана Мудра зазначила, що у рамках місячника було зібрано продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів, засобів гігієни, тощо на загальну суму більше 605 тисяч гривень та надано допомогу 3013 особам.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини