Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:48:15

Необережність громадян у поводженні з вогнем призводить до пожеж в екосистемах

06.04.2016   07:22Агенцiя

З початку року на Чернігівщині в природних екологічних системах виникло 98 пожеж, внаслідок яких 1 людина загинула, площа пройдена вогнем склала більше 240 га.

Лише за останню добу вогнеборці виїжджали на гасіння подібних пожеж 10 разів, ще 5 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян саме через випалювання трави та сухої рослинності.

Небезпека таких пожеж полягає в тому, що поривами вітру вогонь швидко розповсюджується на значні території. Лише завдяки професійним діям вогнеборців вдається не допустити трагічних наслідків від подібних загорянь.

Так, 04 квітня о 13:42 до Служби порятунку "101" у м. Ніжин надійшло повідомлення  про пожежу житлового будинку та 2 господарчих будівель, яка виникла внаслідок спалювання сухої трави 76-річним чоловіком. На місце події прибуло відділення 16-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік особового складу та однієї одиниці спеціальної техніки. Пожежу о 14:07 локалізували та о 15:55 остаточно ліквідували. Вогнем знищено господарські будівлі, пошкоджено покрівлю та перекриття житлового будинку на площі 6 кв.м.

Того ж дня, вогнеборцями були ліквідовані пожежі житлового будинку та 4-х господарчих будівель у Козелецькому, Прилуцькому, Коропському та Варвинському районах.

У всіх вищезазначених випадках причинами пожеж послужила необережність громадян у поводженні з вогнем при спалюванні сухої рослинності.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг.

Нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути непередбачуваних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини