Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:57:04

Поліція попереджає: шановні громадяни, будьте уважні шахраї не заспокоюються

04.04.2016   15:29Агенцiя

Зловмисники обдурили трьох покупців Інтернет-сайту безкоштовних оголошень, ще одного переконали, що допоможуть отримати довідку про доходи.

До Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області продовжують надходити заяви від жителів міста щодо шахрайських дій, скоєних через мережу Інтернет в ході купівлі-продажу товарів.

Напрацьована схема діє досить ефективно - під приводом купівлі товару шахраї пропонують оплатити річ шляхом переказу грошей на рахунок банківської картки і зникають.

Так, 30 березня по чернігівської поліції звернувся 31-річний чернігівець із заявою про те, що невідома особа під приводом продажу взуття шахрайським шляхом та зловживаючи довірою заволоділа його грошовими коштами в сумі 450 гривень, котрі заявник перерахував на рахунок банку. В ході подальшої перевірки поліцейські встановили, що заявник кілька тижнів тому замовив взуття та зробив передоплату вищезгаданої суми через електрону пошту. Але товар чоловік так і не отримав.

31 березня 29-річна жителька обласного центру звернулась із заявою, в якій просить вжити заходи до невідомих осіб, які шахрайським шляхом, під виглядом продажу токарного стола через Інтернет-сайт, заволоділи грошовими коштами в сумі 2530 гривень, які заявниця перерахувала на рахунок банку в якості передоплати. Як наслідок - товар так і не отримала, продавець на зв'язок не виходить.

Того ж дня звернувся 36-річний чернігівець з заявою, в якій просить вжити заходів до невідомих осіб, котрі шахрайським шляхом, під виглядом продажу причепу через Інтернет-сайт заволоділи грошовими коштами в сумі 13500 гривень, котрі заявник  перерахував через відділення банку. Товар покупцю не надійшов, мобільний телефон продавця вимкнений.

Крім того, потерпілими від Інтернет-шахрайств стають і покупці «послуг». Так, 30 березня звернувся 38-річний чернігівець із заявою про те, що він звернувся по допомогу в оформленні довідки про доходи в одну з приватних фірм. Чоловік хотів оформити кредит у банку, але без довідки про доходи в кредитуванні йому відмовляли. В якості передоплати за довідку у фірмі запропонували зробити внесок у сумі 3000 гривень. Потерпілий перерахував гроші, але довідку так і не отримав. Телефони фірми відключені.

У всіх випадках інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Поліція радить всім, хто купує товар через Інтернет, для уникнення шахрайств домовлятися з продавцем про оплату покупки після її отримання. Якщо Ви або ваші знайомі все ж потрапили в будь-яку подібну ситуацію, негайно телефонуйте «102» або на телефон довіри УМВС України в Чернігівській області - 619-102.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини