Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:06:20

Керівники Чернігівщини відвідали Щорс

01.04.2016   08:15

30 березня, відбувся спільний візит голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча та голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка до міста Щорс.

У ході поїздки було оглянуто результати робіт з упровадження енергозберігаючих технологій на об’єктах соціальної інфраструктури, сучасний приватний зерносушильний комплекс, що працює на місцевому паливі, вище професійне училище лісового господарства. Принагідно відбулася зустріч з активом Щорського району.

«Імпульс» на дровах потужністю понад 6 мегават

Першим об’єктом, який відвідали очільники виконавчої та представницької гілок влади області, стала база приватного виробничого комерційного підприємства «Імпульс». Мета – ознайомлення з впровадженням проекту по будівництву зерносушарки, що працює на твердому паливі.

«Це найбільший елеватор такого типу в усій східній Європі та на пострадянському просторі, – розповідає директор підприємства Григорій Синельник, – проектна місткість зерносховища – 30 тисяч тонн. Спорудження комплексу ще не завершене, проте перша черга – серце елеватора – вже збудована і введена в експлуатацію. Найцікавіше у цій системі те, що для сушіння збіжжя ми використовуємо місцеве паливо – дрова. Наш котел генерує стільки енергії, що її вистачило б на опалення цілого міського мікрорайону, а ми нею висушуємо збіжжя – у залежності від рівня його вологості – до понад однієї тисячі тон на добу», – поділився інформацією директор «Імпульсу».

Крім того, на цьому промисловому майданчику проведено огороджування території, монтаж обладнання – гідропідйомника та ліній відвантаження на автотранспорт та залізницю, встановлено лебідки, ваги тощо.

Крім, безумовно, внеску в розвиток сільськогосподарської інфраструктури, що пожвавлює ринок і, як наслідок, збільшує відрахування в бюджети та приносить в українську економіку іноземну валюту, Валерій Куліч відзначив, що впровадження таких проектів позитивно впливає на зниження залежності від імпортних енергоносіїв та створює нові робочі місця (на підприємстві працює до 30 людей).

Запевнивши одні одних у прагненні до розвитку агросектору економіки Чернігівщини та задекларувавши готовність до співпраці, представники влади та бізнесу потисли руки і далі Валерій Куліч та Ігор Вдовенко відбули для ознайомлення з роботами на об’єктах соціальної сфери.

Теплозбереження у приміщеннях для дітей

Наступними у графіку поїздки до Щорсу керівників Чернігівських облдержадміністрації та облради були відвідини дитячо-юнацької спортивної та дитячої музичної шкіл міста.

На обох об’єктах тогоріч впроваджувалися заходи з енергозбереження. Приміщення ДЮСШ, у якому займається 305 учнів, було оновлене заміною дверей та вікон адмінкорпусу та спортивної зали на енергозберігаючі склопакети, перекрито дах. У 2016 році планується провести капітальний ремонт внутрішнього приміщення, заміну електрообладнання, капітальний ремонт душових, туалетів, обладнання яких відпрацювало свій термін, встановлення системи примусової вентиляції та часткову заміну системи опалення.

У комплексі з ДЮСШ та як самостійний об’єкт поруч функціонує й районний стадіон «Колос». У 2013 році його було визнано непридатним для експлуатації і подальшого використання, через технічний стан споруд. Тому для відновлення об’єкту, на умовах співфінансування з місцевого та державного бюджетів, у 2015 році було проведено демонтаж старих конструкцій трибун та коментаторської кабіни, влаштування фундаментів під конструкції нових трибун і коментаторської кабіни та монтаж 4-х секцій трибун з кількістю посадочних місць – 628. У плані на поточний рік – облаштування ще 2-х секцій трибун на 312 місць, спорудження нової коментаторської кабіни, приміщень для зберігання інвентарю, нового покриття біля трибун.

У Щорській дитячій музичній школі імені Н.Г. Рахліна минулого року також було проведено заходи для підвищення енергоефективності приміщень де займаються діти. У грудні 2015 замінено 58 віконних блоків, дверей, встановлено 20 енергозберігаючих світильників у класних кімнатах.

Оглянувши зроблене і обговоривши з колективами проблеми закладів та намічені плани, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч та обласної ради Ігор Вдовенко відбули до державного професійно-технічного навчального закладу – Щорського вищого професійного училища лісового господарства. До речі, з 1999 по 2015 рік саме Ігор Станіславович Вдовенко – нинішній голова обласної ради – очолював колектив закладу
.

Зустріч керівництва області з активом району в конференц-залі професійного училища

Оглянувши базу навчального закладу, детальніше про який можна дізнатися на його веб-сайті, керівники області перейшли до спілкування з активом району в конференц-залі училища.

Начальники адміністративних органів району, директори шкіл, сільські голови, військові і підприємці зібралися за круглим столом, аби обговорити ключові питання розвитку району. Були обговорені стан справ в освітній та медичній галузях, зменшення залежності від імпортних енергоносіїв, перейменування міста в рамках декомунізації (крапку в цьому питання має поставити Верховна Рада України) та безліч інших питань. Але пошук шляхів розв’язання практично всіх озвучених проблем та реалізації планів звівся до ключового висновку, який озвучив голова ОДА Валерій Куліч. Він закцентував увагу на тому, що єдиним шляхом ведення успішного адміністрування для подальшого розвитку району є включення його до процесу децентралізації – об’єднання територіальних громад. «Рано чи пізно доведеться переформатувати устрій району, але я закликаю зробити це зараз, щоб громада отримала якнайбільше дивідендів від цього процесу – кошти на розвиток, державну підтримку тощо. І в цьому процесі я закликаю вас дійсно об’єднатися, не розпорошувати сили – створити в Щорському районі одну велику і дійсно самодостатню громаду – це дасть можливість ефективно господарювати, економити і розвиватися, не примножуючи адміністративний апарат», – наголосив Валерій Куліч. У ході більш ніж годинного живого спілкування актив району та керівники області розібрали декілька важливих конкретних проблем та досягли взаєморозуміння у механізмах розвитку. На цьому офіційний візит до міста Щорс було завершено.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.