Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:38:52

Кожна дитина має бути щасливою

30.03.2016   14:38Агенцiя

Завдання нас дорослих, зробити все можливе для того, щоб кожна дитина знайшла сімейний затишок та розуміння оточуючих. Саме на цьому наголосила у своєму виступі під час відкриття координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Заступник начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Станіслав Желєзний підкреслив, що одним з головних завдань Національної стратегії у сфері прав людини, визначено створення умов для розвитку і виховання дітей у сім’ях.

Сімейними формами виховання на Чернігівщині охоплено 89,4 % дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, протягом 2015 року громадянами України усиновлено в області 36 дітей (у 2014 році - 33), з початку 2016 — 12. Це вдвічі більше ніж за відповідний період минулого року).

На даний час 472 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, знайшли родинне тепло та затишок у 210 прийомних сім’ях та 23 дитячих будинках сімейного типу.

Алла Кот, директор Обласного центру для сім’ї, дітей та молоді зазначила, що впродовж минулого та з початку поточного років за «Програмою підготовки кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі» пройшли навчання та отримали рекомендації 12 осіб та 15 сімей. Також підготовлено 58 потенційних опікунів та піклувальників; підвищили свій виховний потенціал 222 прийомні батьки/батьки-вихователі. Всі прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, що функціонують на території регіону, перебувають під соціальним супроводженням районних та міських центрів.

Заступники голів Менської та Ріпкинської районних державних адміністрацій у своїх виступах назвали причиною поширення соціального сирітства, перш за все, важке, депресивне становище області загалом та вказаних районів зокрема. Погодившись із цим, начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько зауважила, що у вказаних районах проводиться недостатня робота щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання, а загальний відсоток влаштованих дітей є нижчим загальнообласного.

Далі присутні заслухали інформацію завідувача сектору Управління освіти і науки облдержадміністрації Інеси Сивухи, яка ознайомила членів ради зі станом забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в закладах системи освіти області.

Протягом січня-лютого 2016 року  у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у регіоні на 47,5% відбулось зниження кількості злочинів скоєних неповнолітніми: з 40 до 21. Це безумовно позитивний результат роботи органів профілактики та соціальних служб. На цьому у своєму виступі наголосила старший інспектор Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Чернігівській області Ольга Панкратова.

Голова чернігівської міської організації інвалідів «Шанс» Світлана Федорова запропонувала у підсумковому документі обов’язково врахувати досвід білоруських колег щодо залучення іноземних громадян до реабілітації та відновлення дітей-інвалідів з Чернігівщини.

Підводячи підсумки засідання Наталія Романова наголосила на постійній координації всіх служб та установ для недопущення чи мінімізації випадків асоціальної поведінки у родинах та проведення профілактичної роботи перш за все на первинному рівні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини