Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:37:54

Протягом останньої доби вогнеборці ліквідували 7 пожеж сухої рослинності на відкритих територіях

29.03.2016   14:52Агенцiя

Випалювання населенням сміття, сухої рослинності на своїх присадибних ділянках, необережність у поводження з вогнем на відкритих територіях призводить до виникнення пожеж у екологічних системах області.

З початку року з вищезазначеної причини зареєстровано 59 пожеж на загальній площі понад 150 га, одна жінка загинула. Лише протягом останньої доби вогнеборці ліквідували 7 загорянь сухої трави на відкритих територіях.

У селі Володимирівка Городнянського району внаслідок необережного поводження з вогнем особи, яка встановлюється, виникла пожежа неексплуатуємої господарчої будівлі на території СТОВ "Агрос". Вогнем знищено покрівлю споруди на площі 300 кв.м.

Небезпека таких пожеж полягає в тому, що поривами вітру вогонь швидко розповсюджується на значні відстані і охоплює житлові будинки, господарчі споруди, відкриті території, підступає до лісових масивів і торфовищ.

Лише завдяки реагуванню підрозділів УДСНС України у Чернігівській області вдається стримати невпинну хвилю вогню та зменшити негативні наслідки від пожеж.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг.

Нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170-ти до 340-ка гривень, а для посадовців - від 850-ти до 1190-та грн.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути непередбачуваних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.