Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:44:16

Щоб збільшити свої прибутки керівники деяких підприємств не поспішають позбутися практики ухилення від сплати податків

29.03.2016   11:31Агенцiя

Приміром, найманих працівників офіційно не оформляють і виплачують їм зарплату в «конвертах». І це при тому, що законодавчі зміни щодо сплати єдиного соціального внеску, які набули чинності з початку року, сприяють легалізації ринку праці.

Адже зменшення єдиного внеску за застраховану особу до 22 відсотків та скасування страхового  внеску із зарплати  найманих працівників суттєво зменшують навантаження на фонд заробітної плати і дозволяють відмовитися від «конвертів».

Під час проведення документальних перевірок, які проводять фахівці підрозділів податків і зборів з фізичних осіб, залишається актуальним питання щодо перерахування до бюджету утриманого із заробітної плати та інших доходів працівників податку з доходів фізичних осіб.

Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернігівській області Світлана Волкова, протягом перших двох місяців року під час проведення 5 документальних перевірок виявлені факти, коли  суб’єкти господарювання не перераховували або несвоєчасно перераховували податок до бюджету. За такі порушення додатково нараховано сплатити до бюджету 417 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 3 тисячі гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сподіватися, що приховані податки залишаться непоміченими, марно. Адже фахівці податкової служби ретельно готуються до проведення перевірок, аналізують можливі ризики. Крім того, вони систематично перевіряють податкову звітність і аналізують види діяльності платників, порівнюють обсяги виконуваних робіт з кількістю найманих працівників, вивчають іншу інформацію, в тому числі й ту, що  надходить від різних органів влади.   

Цьогорічні законодавчі нововведення, які суттєво зменшують податкове навантаження, стимулюють роботодавців зробити ринок праці прозорим. І швидше наближатися до європейської податкової культури.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини