Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:11:53

"Об’єднуйтесь і заощаджуйте" – голова ОДА звернувся до керівників районів

25.03.2016   09:14Агенцiя

Розширене засідання Колегії облдержадміністрації крім розгляду питань порядку денного мало ще деякі практичні здобутки.

Зокрема, збори за участі представників органів влади з усієї області стали ефективним майданчиком для озвучення головою ОДА Валерієм Кулічем настанов для їхньої роботи.

Коментуючи доповідь Олега Анатолійовича Бондаренка – Новгород-Сіверського міського голови, – в якій він, крім іншого, озвучував потреби міста у реконструкції та розбудові інфраструктурних об’єктів, голова ОДА Валерій Куліч акцентував увагу на наступному: «Цьогоріч із Фонду регіонального розвитку на всі інфраструктурні проекти в області Чернігівщина має отримати близько 91 мільйона гривень. А на ті ж самі проекти, але окремо, в об’єднаних територіальних громадах – 32 мільйони. Тому закликаю вас активізувати роботу зі створення об’єднаних громад для залучення додаткових коштів. Адже ми вже бачимо, що держава вибудувала логіку розподілу коштів саме таким чином, тому ми маємо використовувати це і не втрачати можливості реалізовувати нові корисні проекти, не пасімо задніх у цих вагомих загальнодержавних процесах».

Іще одним питанням, на якому зосередив увагу голова Чернігівської облдержадміністрації, стала проблема газопостачання в області. «Всі ви знаєте, що зараз відбуваються відключення від газопостачання цілих районів… У ситуації, що склалася, я не знімаю вини ні з вас, ні з себе, бо багато чого було упущено по своєчасності проведення тендерів у районах, але багато питань також є і до газівників, і загалом до стану справ у галузі. Представники газопостачальних компаній перекладають вину на місцеву владу, влада – на обставини, але є те, де суперечок бути не може – це питання енергоефективності та зменшення залежності від закупівель газу. Для розуміння ситуації я озвучу вам деяку інформацію. Загальна кількість джерел енергопостачання бюджетних установ, які працюють на природному газі в області, становить 520 одиниць, у тому числі – заклади освіти 259 джерел, охорони здоров’я – 149, культури – 58, інші бюджетні заклади – 38. У цілому цими котельнями було спожито майже 10 мільйонів кубометрів газу середньою вартістю 7800 гривень за тисячу кубометрів…

…Шановні друзі, мені не подобається бути в ролі прохача у газозбуваючих компаній. Якщо вас такий стан справ задовольняє – що ми повинні ходити, просити, переконувати ,– тоді прошу наступного року з газовими проблемами до мене не звертатися.

Що ми можемо з цим зробити? Ми впродовж року маємо перевести на альтернативні джерела палива максимум котелень! Це у ваших інтересах, і у ваших силах. Станом на тепер маємо підтверджені плани за рахунок місцевих бюджетів переобладнання восьми об’єктів, за рахунок місцевого і державного – ще 13, за рахунок інвесторів – 10… Тому, шановні друзі, вважайте моїм дорученням – до кінця квітня кожен район має подати план заходів із переведення котелень на місцеве паливо. В першу чергу ми маємо втілювати проекти альтернативної енергетики, бо це дасть можливість уже на наступний рік зекономити досить суттєві кошти і не бути залежними від постачань та вартості газу. В усьому, де потрібна буде моя підтримка чи допомога, можете розраховувати на неї», – звернувся до голів місцевих органів влади Валерій Куліч.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини