Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:39:45

Владці, роботодавці та профспілки подовжили угоду про співпрацю ще на два роки

23.03.2016   08:21Агенцiя

Щоб називатися демократичною державою, важливо вміти слухати та дослухатися один до одного. Саме тому зараз в області та країні загалом приділяють значну увагу соціальному діалогу між профспілками, організаціями роботодавців та органами державної влади. Для їх ефективної комунікації було створено і спеціальну територіальну тристоронню соціально-економічну раду, що в області працює за регіональною угодою.

Про її виконання та подальшу долю говорили в облдержадміністрації на тематичній нараді.

У спільному засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення взяв участь і перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

Володимир Козир, голова Федерації роботодавців області, зазначив, що на виробництво Чернігівщини негативно вплинула відмова від російського ринку. Це подекуди і потягнуло донизу показники зайнятості населення та оплати праці.

Втім, за словами очільника обласної Федерації профспілок Ігоря Москаленка, є чимало підприємств, що мають змогу значно покращувати умови праці.

За його словами, убезпечити та підтримати працююче населення може укладання колективних договорів. Цю думку поділяє і Департамент соцзахисту населення ОДА.

— Усі ми маємо спільну справу — покращення добробуту населення. І в цей непростий час отримуємо гарні результати — за даними моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за результатами січня-грудня 2015 року Чернігівська область зайняла 11 місце, піднявшись на 10 позицій.

Працівники бюджетних установ вчасно отримують зарплату, а приміщення майже безперебійно пережили зиму.

Важливо і те, що до нас заходять інвестори. Це не лише нові робочі місця та покращення загального економічного показника, а й свідчення того, що область розвивається, — зауважив Леонід Сахневич.

У результаті обговорення було вирішено подовжити дію чинної угоди ще на 2 роки. Втім, після підписання загальнодержавного регулюючого документу, до неї ще вноситимуться правки.

Останні новини Чернігівщини

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION