Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:01:00

Поліція затримала чоловіка, який викрав більше двох кілометрів телефонного кабелю

23.03.2016   07:49

Зловмисник тривалий час викрадав телефонні кабелі у Прилуках та Прилуцькому районі, щоб потім здати мідь до приймального пункту. Повідомлення про зухвалі крадіжки кабелю почали надходити до чергової частини ще з минулого року.

На місця пригод виїжджали слідчо-оперативні групи, для затримання зловмисника були орієнтовані наряди, групи затримання державної служби охорони. Але крадій був вкрай обережний і кожного разу вчиняв нові злочини у різних частинах Прилуччини.

Загалом за 2015 рік злодій вчинив 7 крадіжок кабелю загальною довжиною 2235 метрів, що завдало відчутних збитків комунальним підприємствам. Зважаючи на це, правоохоронці докладали значних зусиль для затримання крадія.

На початку 2016 року поліцейськими Прилуцького відділу поліції за вчинення злочинів, предбачених статтями 185 (крадіжка) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України вдалося затримати 29-річного жителя Прилуцького району, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців.

За ухвалою суду до даного громадянина було застосовано запобіжний захід у  вигляді тримання під вартою. В ході досудового розслідування  кримінального провадження чоловік зізнався також у вчиненні ряду крадіжок телефонного кабелю.

Як розповів молодик, він викрадав кабель, продавав його, а отримані  кошти витрачав на власні потреби. Поліція перевіряє крадія на причетність до аналогічних злочинів майнового характеру. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.