Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:35:11

Розправа над волонтером

22.03.2016   08:16Агенцiя

22 березня, у смт. Ріпки Чернігівської області відбулося оголошення вироку у справі волонтера Віталія Курача. Точніше відбулася розправа над ним, яку здійснили місцевий прокурор та головуючий суддя Євген Жовток.

Більше року тому, він по необережності привіз із с. Піски, що в зоні АТО, отримавши їх від військових, три РПГ-18, причому при перетині, принаймні трьох блок-постів, військові, правоохоронці на «тубуси», на жаль, уваги не звернули. Один з «тубусів»  забрала для передачу до обласного історичного музею журналістка Тетяна Миргородська, а два інших Віталій передав до шкіл смт. Ріпки. Один з «тубусів», що передали до школи № 2, як потім виявилося був взведений, але не використаний через осічку.

У школі ж № 2, смт. Ріпки сталася трагедія. Працівник школи Шлягун О.Л. під час переносу РПГ-18 натиснув кнопку і пролунав вистріл з нього. Розуміємо, що волонтер винен, в тому, що по необережності привіз і через це загинула людина, вчителька яка займалася волонтерством Шлягун Г.М, а Шлягун О.Л., Ревенок А.В. та Теребун М.С. отримали травми. Але ж не він натискав на кнопку! До речі, працівник школи Шлягун О.Л. чоловік загиблої, свого часу командував відділенням у ракетних військах Радянської армії, де принаймні теоретично був ознайомлений із даним видом зброї.

Винним зробили Віталія Курача і засудили на 6 років ув'язнення та сплати потерпілим близько 240 тис. грн.

На фоні того що сєпаратистів і в тому числі Шевцова, із-за якого загинули і гинуть наші срівгромадяни - відпускають, а патріотів-волонтерів, які забезпечують і підтримують армію на фронті – сажають по максимуму не розбираючись у суті справи, виглядає розправою над волонтерами!

Активісти таки на прицілі!

Нині адвокати Віталія Курача готують апеляцію.

Під час розгляду суддя зігнорував свідчення бійців та експертів, про те, що детонації РПГ-18 є малоймовірною і мали б зовсім інший характер розриву «тубуса». Зігнорував суддя і той факт, що про плани створення шкільного музею в інтерв’ю газеті «Весть» розповідав безпосередньо сам директор школи. Детальніше про те, на що суддя Євген Жовток закрив очі у  виступах у дебатах адвокатів.  


Прес-служба Чернігівського підрозділу «Самооборона Майдану»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини