Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:10:31

Чернігівські митники попереджають: при ввезенні з-за кордону транспортного засобу дотримуйтесь законодавства

18.03.2016   07:58Агенцiя

Громадянам, які планують ввозити автомобіль з-за кордону, митники радять завчасно ознайомитися з нормами законодавства. При цьому фахівці Чернігівської митниці ДФС наголошують, що ухилення від сплати митних платежів тягне за собою адміністративну відповідальність.

У митниці повідомили, що робота з виявлення порушень при ввезенні автомобілів проводиться постійно. З цією метою управлінням аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням направлено запити до Головних управлінь Державної міграційної служби України.

Триває процес виявлення осіб – громадян України, що отримали статус нерезидента, але у дійсності мають постійне місце проживання на території України та протягом минулого року ввозили транспортні засоби особистого користування (що перебувають на постійній реєстрації в інших країнах) без сплати митних платежів.

Так, нещодавно на підставі такої перевірки складено протокол відносно громадянина України – мешканця міста Славутич, який у березні минулого року ввіз автомобіль «WV Passat». На кордоні громадянин разом з документами пред’явив відмітку про перебування на консульському обліку в Литві. Це давало йому підстави ввезти автомобіль у митному режимі «Тимчасове ввезення до 1 року» без сплати платежів. Проведеною перевіркою, що включала у себе і запит до Посольства України у Литовський Республіці, встановлено факт порушення. У відповіді Посольства значилося, що даний громадянин не перебуває на консульському обліку. Отже, він є резидентом України.

Згідно ч.3 ст.380 Митного кодексу України громадяни-резиденти (мають постійне місце проживання в Україні) можуть ввозити транспортні засоби особистого користування у режимі тимчасового ввезення (відповідних товарних позицій) на строк до одного року під письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування та після сплати всіх митних платежів.

У даному випадку сума митних платежів, які підлягали сплаті на момент ввезення автомобіля «WV Passat», становить понад 155 тисяч гривень. Громадин незаконним шляхом ухилився від сплати даних коштів. Санкція статті 485 Митного кодексу України, за якою порушена справа, передбачає штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини